3 zupas, kas atgriezīs tevi dzīvē pēc svētku pārēšanās!

Reti kurš var lepoties ar veselīga uztura principu ievērošanu gada nogales svētku laikā.

Bet svētki ir pagājuši, rasols ir apēsts un jāsāk domāt, kā atgūties no pārēšanās.

Aukstajā gada laikā īpaši gribas siltumu, rūpes un kaut ko garšīgu. Vislabākais veids, kā iegūt visu uzreiz, ir zupa. Viegla, mājās gatavota zupa ir ideāla, lai ļautu kuņģim dažas dienas atpūsties un pārvarēt pārēšanos.

Piedāvājam 3 ātri pagatavojamu zupu receptes, kas palīdzēs tev atgūties pēc svētku izēšanās!

Čehu ķiploku zupa

Pretsaaukstēšanās ķiploku zupa pārsteigs gan pieaugušos, gan bērnus – tā ir tik smaržīga un veselīga.

SASTĀVDAĻAS

  • 1,5 litri buljona
  • 500 g kartupeļu
  • 20 g sviesta
  • 10 ķiploku daiviņas
  • 1 ola
  • dilles pēc garšas
  • ķimenes, pipari, sāls pēc garšas

PAGATAVOŠANA

1.Nomazgājiet kartupeļus un sagrieziet tos kubiņos.
2.Piecas ķiploka daiviņas sagriez šķēlēs.
3.Pakarsē ķimenes uzkarsētā sausā katliņā.
4. Pievieno sviestu, sagrieztus ķiplokus un kartupeļus.
5.Viegli apcep visu un pievieno buljonu.
6.Uzvāra un pavāra, līdz kartupeļi ir gatavi.
7.Atlikušos ķiplokus saspiež ar ķiploku presi un pievieno zupai.
8.Paņemiet nedaudz šķidruma un sajauciet ar jēlu olu.
9.Pievieno olu zupai, pievieno sāli, piparus un ļauj zupai uzvārīries.
10.Noņemiet to no uguns. Pirms pasniegšanas apkaisa ar sasmalcinātām dillītēm. Labu apetīti!

Dārzeņu- pupiņu zupa

SASTĀVDAĻAS

  • 200 g ziedkāpostu
  • 3 kartupeļi
  • 100 g vārītu pupiņu
  • 1 ēd.k. augu eļļa
  • 1 sīpols
  • 1 burkāns
  • 3-4 cm garš purava gabaliņš
  • pētersīļi un sāls pēc garšas

PAGATAVOŠANA

1.Burkānus sagriež salmiņos un sīpolus pusaplīšos. Burkānus, sīpolus un puravus apcep eļļā.
2.Ziedkāpostus sadala pa ziedkopām, notīra kartupeļus un sagriež kubiņos. Ielieciet verdošā ūdenī.
3.Tad pievienojiet burkānus ar sīpoliem un gatavojiet 15-20 minūtes.
4.Pievieno pupiņas (varat lietot konservētās, baltās, bet bez mērces) un gatavo vēl 5 minūtes. 5.Pasniedzot galdā apkaisa ar zaļumiem.
Labu apetīti!

Ej uz nākamo lapu, lai lasītu tālāk!

Pievienot komentāru