7 produkti, ko kategoriski nedrīkst “piekost” pie stiprā alkohola

Visapkārt ir tik daudz trokšņa par alkohola kaitīgumu un veselīgu dzīvesveidu. Bet, neatkarīgi no tā, ko runā, cilvēki lieto alkoholu: kāds vairākas reizes gadā, kāds pāris reizes nedēļā. Tikai daži cilvēki zina, ka bieži kaitējumu organismam rada ne tik daudz alkohola kā nepareizu uzkodu lietošana.

Ja par vīnu un alu ir saprotams ikvienam, ar ko kombinēt, tad ar stipriem dzērieniem viss ir sarežģītāk. Varbūt jūs būsiet pārsteigts, taču starp pārtikas produktiem, kurus ārsti neiesaka lietot ar alkoholu, ir daudzas uzkodas, pie kurām mēs esam pieraduši. Lūk, ko drīkst un nedrīkst ēst pie stiprā alkohola!

KO NEDRĪKST ĒST PIE STIPRĀ ALKOHOLA

Kūkas

Kūkas un konditorejas izstrādājumi ir spēcīgi alkohola ienaidnieki. Jā, pie degvīna tos parasti neuzkož, bet pie ruma vai sambuka pat ļoti bieži. Vispirms ķermenis steidzas sadalīt taukainās saldās kūkas, jo tam ir svarīgāka glikoze. Bet pie alkohola ķersies pēc tam. Tā rezultātā notiek insulīna izdalīšana asinīs – ātrs apreibums un nopietnas paģiras, jo ķermenis saindējies ar alkohola toksīniem.

Šokolāde

Mūsu sabiedrībā pat ir ierasts pasniegt konjaku un šokolādes kārbu. Bet šokolāde kombinācijā ar alkoholu spēcīgi ietekmē aizkuņģa dziedzeri. Alkohols jau tāpat rada slodzi aizkuņģa dziedzerim, izraisot īslaicīgas spazmas. Bet šokolāde var bloķēt atsevišķus kanālus. Tā rezultātā rodas iekaisums un dažreiz pankreatīts.

Svaigi tomāti

Atcerieties: stiprus dzērienus, jo īpaši degvīnu, ar tomātiem nejauc. Tie tikai pastiprina viens otra negatīvās īpašības. Tāpēc neesiet pārsteigts, ja svētku vidū vēdera uzpūšanās ir palielināta, jo alkohols saturs strauji palielinās tomātu organisko skābju ietekmi uz kuņģa gļotādas sieniņām.

Trekna cepta gaļa

Papildus tam, ka taukaina cepta pārtika negatīvi ietekmē aknas un aizkuņģa dziedzeri, jūs pievienojat arī alkoholu. Vairākas šādas svētku dienas, un jūs esat vietējās klīnikas pacients.

Asas uzkodas

Steidzam apbēdināt Meksikas virtuves cienītājus: asas uzkodas pastiprina alkohola darbību. Tā ka asas uzkodas pie tekilas vai degvīna ne tikai izraisa ātru saindēšanos, bet var arī izraisīt kuņģa vai barības vada gļotādas apdegumus.

Ej uz nākamo lapu, lai lasītu tālāk!

Pievienot komentāru