Siera kūka šaha cienītājiem 30 minūtēs – garda un interesanta recepte

Siera kūka ir karalis! Dzīve bez desertiem būtu garlaicīga un nepanesama. Tiesa, tie ir diezgan viltīgi, un var atstāt piemiņu no sevis liekā svara izskatā. Taču ir arī visai nekaitīgi saldumi, kas tikai iepriecinās vēderu un uzlabos garastāvokli. Turklāt šis neparastais deserts sniegs arī estētisku baudu.

siera kūka

Šodien piedāvājam recepti ļoti garšīgai un skaistai siera kūkai, kuras pagatavošanas noslēpumus vēlēsies uzzināt visi tavi viesi!

siera kūka

SASTĀVDAĻAS MĪKLAI

50 ml piena

2 ēdamk. kakao

150 g sviesta

180 g miltu

3 olas

1 tējk. cepamais pulveris

 

SASTĀVDAĻAS KRĒMAM

4 olas

120 g pūdercukurs

700 g biezpiena

200 g krējuma

125 g sviests

2 ēdamk. milti

1 ēdamk. vaniļas ekstrakts

 

Siera kūka – SASTĀVDAĻAS GLAZŪRAI

100 g šokolādes

50 g sviesta

 

Varat droši aizstāt krējumu ar jogurtu, bet vaniļas ekstraktu ar vaniļas cukuru. Biezpienu labāk ņemt ar vidēju tauku saturu. Tāpat to ir iespējams aizvietot ar ricotta vai mascarpone sieru. Bet tad skābā krējuma daudzumu var samazināt.

 

Siera kūka – PAGATAVOŠANA

Pienu, kakao, cukuru un sviestu liek katliņā uz uguns, līdz visas sastāvdaļas izkūst. Neaizmirstiet maisīt. Kad masa ir viendabīga, noņemiet no karstuma, atdzesējiet.

Atdzesētai masai pievieno miltus, cepamo pulveri un olas. Sajauc visu ar putojamo slotiņu vai mikseri ar zemu ātruma pakāpi.

Izklāj formu ar foliju vai pergamentu. Ielej mīklu un vienmērīgi izlīdzina. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī 180° C temperatūrā un cep 25 minūtes.

Pēc šī laika izņem no krāsns. Atdzesē, izņem no formas un ļauj pilnībā atdzist.

Tagad gatavojam biezpiena krēmu. Saputo sviestu ar pūdercukuru un olu dzeltenumiem.

Pakāpeniski pievieno biezpienu un skābo krējumu. Saputo līdz viendabīgai masai.

Saputo olu baltumu, pievieno biezpiena masai. Tagad var pievienot vaniļas ekstraktu un visu labi sajauc. Lieciet ledusskapī.

Sagriež šokolādes biskvītu 10 vienāda platuma sloksnēs.

Atkal ņem formu un izklāj to ar pārtikas plēvi vai pergamentu. Saliek biskvīta sloksnes vienādā attālumā vienu no otras.

Brīvās vietas starp sloksnēm aizpilda ar biezpiena krēmu. Lai to izdarītu akurāti, izmantojiet krēma šļirci vai vienkāršu plastmasas maisiņu.

Liek otro kārtu. Tagad šokolādes biskvītu liek virs krēma sloksnītēm. Atstarpes aizpilda ar krēmu.

Ūdens peldē izkausē sviestu un šokolādi- vislabāk izmantot piena un melno šokolādi vienādās proporcijās. Pārklāj kūku un liek to ledusskapī uz 30 minūtēm.

 

Ej uz nākamo lapu, lai skatītu tālāk!

COMMENTS

Pievienot komentāru