8 produkti, kas provocē vēzi. Labāk no tiem atteikties!

Dzīves patiesība ir skarba: no vēža mirst tik daudz cilvēku. Par tā rašanās mehānisms joprojām ir maz zināms. Tas ir, nav skaidrs, kā un kur tas var parādīties konkrētai personai. Vēzi var izraisīt ārējie faktori (ekoloģija, saule) un iekšējie, kas saistīti ar dabisko ķermeņa nolietojumu šūnu līmenī. Viss, ko mēs varam darīt- samazinātu risku, mainot savu dzīvesveidu. Un pirmais, ar ko sākt- uzturs. Ir produkti, kam ir spēcīga negatīva ietekme uz organismu. Šeit tie ir…

1.Gaļas pusfabrikāti

1

Dažādi kūpinājumi, desas un citi gaļas produkti palielina risku saslimt ar vēzi. Ikdienas lietošanā 50 grami šo produktu palielina risku par 18%. Problēma nav gaļā, bet tās pagatavošanas un apstrādes metodēs, un vielās, kas tiek izmantotas kūpināšanai, arī konservantos un nitrātos, ko tie satur.

2. Popkorns

2

Pēc pirmā acu uzmetiena nekaitīgais popkorns satur milzīgu kaitējumu- mākslīgo sviestu, kurā ir diacetilēna iztvaikojumi. Šis savienojums tiek izmantots kā krāsviela un var izraisīt plaušu slimības, tai skaitā vēzi. Tas bieži sastopams popkorna ražošanas rūpnīcas strādniekiem, kuri regulāri ieelpo eļļainos aromatizatorus.

Ej uz nākamo lapu, lai lasītu tālāk!

Pievienot komentāru