ONKOLOGI BRĪDINA: 8 pārtikas produkti, kuri izsauc vēzi





Pastāv daudz dažādu iemeslu, kuru dēļ var sākt attīstīties vēzis. Tā var būt smēķēšana, kontakts ar ķīmiskām vielām, radioaktīvs starojums, dažādas infekcijas, nepareizs uzturs un tā tālāk. Bet reti kurš zin, kā tieši uzturs ir tas, kas spēlē nozīmīgu lomu vēža slimību izraisīšanā. Ikdienā lietojot dažādus produktus, mēs reizēm pat nenojaušam par to, cik ļoti tie var būt bīstami.

Onkologi izceļ 8 visvairāk kancerogēnus produktus, kas nodara lielu kaitējumu mūsu organismam un provocē vēža šūnu rašanos.

1.Rafinēts cukurs

Balts, rafinēts cukurs paaugstina insulīna līmeni asinīs, iznīcina kalcija krājumus organismā, samazina imūnsistēmu un rada labvēlīgu vidi vēža šūnu augšanai. Jau 1931. gadā Otto Varbūrgs (Nobela prēmijas laureāts medicīnā) atklāja, kā audzēji barojās no cukura. Onkoloģiskām šūnām ir nepieciešami saldinātāji ar augsto fruktozes sastāvu, kuri ātri metabolizējas.

Ar ko aizstāt?

Medus, stevija, palmu cukurs, neapstrādāta melase, kļāvu sīrups.

2.Marinēti un kūpināti produkti

Marinēti un kūpināti pārtikas produkti satur sevī pārāk daudz sāls un etiķskābes, kuri nodara kaitējumu tad, kad tos lieto lielos daudzumos, kā arī tie satur konservantus, kuri pagarina to derīguma termiņu. Pēc siltumapstrādes kūpinājumi pārvēršas par bīstamiem nitrātiem, kas uzkrājās cilvēka organismā un izraisa pašiznīcināšanos šūnu līmenī, kas savukārt, izsauc vēzi.

Ar ko aizstāt?

Lietojiet uzturā svaigus sezonālus dārzeņus un naturālo lieso gaļu.

3. Trans-taukskābes un hidrogenētas eļļas

Tie ir sintētiski radīti produkti, kuru ķīmiskais sastāvs tika mainīts ar mērķi pagarināt derīguma termiņu. Lai likvidētu smaržu un uzlabotu garšu, eļļai tiek pievienotās ķimikālijas. Tās trans-taukskābes, kuras ieiet šo produktu sastāvā, divkārt palielina krūšu vēža risku.

Ar ko aizstāt?

Olīveļļa, kokosriekstu eļļa.

4. Rafinēti baltie milti

Baltiem miltiem ir ļoti augsts glikēmiskais indekss, kas paaugstina insulīna līmeni. Tajos nav nekādu vērtīgo uzturvielu, jo rafinēšanas laikā tie zaudē visas vērtīgās īpašības. Turklāt, milti tiek balināti ar ar gāzveida hloru, lai padarītu to pievilcīgāku pircējiem. Produkti, kas satur baltos miltus ir grūti sagremojami, tie aizsprosto kanālus un piegružo organismu.

Ar ko aizstāt?

Pilngraudu kviešu milti, mandeļu milti, miežu milti.

5. Pārstrādāti gaļas produkti

 

 

Pārstrādāta gaļa – tie ir rūpnieciski izgatavoti gaļas produkti: cīsiņi, bekons, desas, utt. Tie satur daudz ķimikāliju, konservantus un nitrātus, kas palīdz uzturēt ilgāku glabāšanas laiku un uzlabo garšu. Havaju universitātes pētījumi  parādīja, ka šādi gaļas produkti palielina risku iegūt aizkuņģa dziedzera vēzi par 67%. Kūpināta gaļa ir īpaši kaitīga, jo tā arī absorbē sveķus.

Ar ko aizstāt?

Pērciet svaigu lieso gaļu un gatavojiet paši.

Ej uz nākamo lapu, lai lasītu tālāk!



loading...