15 vienkārši veidi, kā ēdienam piešķirt bagātīgu garšu

1

Mēs visi vēlamies, lai katrs mūsu pagatavotais ēdiens viesiem un ģimenei šķistu ja ne šedevrs, tad vismaz noteikti kaut kas garšīgs. Šajā sacensībā par atzinību, mēs bieži izšķērdējam laiku sarežģītām receptēm, tā vietā, lai izmantotu pavisam vienkāršus trikus.

Ja jums patīk kulināri eksperimenti, īpaši jums piedāvājam dažus jaunus triku, kas ļaus jums pietuvoties kārotajam šefpavāra titulam.

  1. Gaļa lieliski sader ar žāvētām plūmēm, ja pievienosiet žāvētus augļus uzkarsētā traukā, jūs varat iegūt izteiktu garšu.
  2. Smaržīgos augus, piemēram, rozmarīnu, salviju, oregano, majorānu, timiānu labāk pievienot vārīšanās sākumā, lai tiem pietiktu laika atdot savu maksimālo garšu. Pētersīļus, dilles, koriandru, zaļos lociņus, baziliku un estragonu pievieno pēdējā brīdī. Pretējā gadījumā tie zaudēs savu krāsu un maigo garšu.
  3. Vienmēr turiet virtuvē sojas mērci. Dažus pilienus var pievienot gaļas un dārzeņu ēdieniem, lai uzlabotu garšu.
  4. Ievietojiet dārzeņus tikai verdošā ūdenī. Tad tie saglabās vairāk  garšas un vitamīnus.
  5. Cukurs uzlabo gaļas, jūras velšu, dārzeņu garšu, tāpēc ir labi pievienot ēdienam mazliet cukura kopā ar sāli.
  6. Sajauciet kviešu miltus ar citu veidu miltiem: griķu, prosas, auzu, u.c. Tas uzlabos cepumu un kūku garšu, un padarīt tās vērtīgākas.
  7. Izmantojiet foliju gaļas pagatavošanai. Gaļa būs mīksta un maiga. Turklāt garša līdzināsies sautētai gaļai, bet bez raksturīgā aromāta un taukiem.
  8. Lai makaroni nesaliptu, pirms nokāšanas katliņā jāielej glāze auksta ūdens un jāatstāj zem vāka uz 5 minūtēm un tikai tad jānokāš ūdeni.
  9. Ja jēlus cīsiņus apsmērē ar sinepēm un cep augu eļļā, var iegūt neticami gardu rezultātu.
  10. Mērcējot sīpolu gredzenus šķīdumā, kas pagatavots no 1 ēdamkarotes cepamās sodas un 1 tases ūdens, var samazināt to aso garšu. Šo triku var izmantot, piemēram, pagatavojot salātus ar sīpoliem.
  11. Burkānu salāti ar valriekstiem un āboliem būs ļoti garšīgi, ja tiem pievienos rīvētu svaigu ingveru.
  12. Lai vafeles izdotos sulīgas, pievieno tām nedaudz minerālūdens, attiecīgi, nedaudz samazinot piena daudzumu.
  13. Gaļa sāli labāk pievienot gatavošanas beigās vai jau gatavai. Ja jūs to izdarīsiet jau no paša sākuma, tā atbrīvosies no visām sulām un gaļa būs sausa un cieta.
  14. Izmantojiet ekstraktus. Pievieno dažus pilienus valriekstu ekstraktu rīta putrai vai biezpienam, ruma – kafijai, piparmētru ekstrakts perfekti saderēs ar šokolādes desertiem.
  15. Saldēti citroni – labākā garšviela. Ielieciet nomazgātu citronu saldētavā un, pēc nepieciešamības, sarīvē ar visu miziņu. Ēdieni, papildināti ar citronu, iegūst garšu, kādu jūs, iespējams, neesiet baudījuši.

©TOPRAKSTI.LV / FOTO: adme.ru

Pievienot komentāru