Divas interesantas sēņu receptes piedāvā dietoloģe Neimane


Ceptas olas ar sēnēm (4 porcijas)
1 tējk. sviesta 200 g sēņu 1 ēdamk. pētersīļu 1 sīpols 2 ēdamk. baltvīna 4 lielas olas

Sasmalcinātas sēnes, sīpolus un pētersīļus apcep sviestā, pielej baltvīnu. Sadala 4 daļās (vislabāk atsevišķos trauciņos), katrai daļai uzliek olu, cep cepeškrāsnī 10 minūtes. (1 porcija — 110 kcal)

Zaļās pupiņas ar sēnēm (6 porcijas)
800 g zaļo pupiņu 1 liels sīpols 1 tējk. olīveļļas ½ tējk. kaltēta rozmarīna 1 tējk. kaltēta bazilika sasmalcināti pētersīļi 400 g šampinjonu vai citu sēņu

Vispirms sasmalcinātus sīpolus un sēnes izsautē olīveļļā, pievieno pārējās sastāvdaļas, sajauc ar novārītām pupiņām. (1 porcija — 65 kcal)

Ar dārzeņiem un sēnēm pildīts lavašs (l porcija)
1 sīpols 1 ķiploka daiviņa 1 neliels baklažāns 1 sarkans saldais pipars 100 g šampinjonu 80 g lavaša sojas mērce

Dārzeņus un sēnes sasautē, pieliek nedaudz sojas mērces, ietin lavašā un liek krāsnī uz 5 minūtēm. (200 kcal)

Iesaki šo rakstu citiem!
loading...

Pievienot komentāru