Kā pagatavot kūkas spoguļglazūru!

Ir jauki, ja kūka ir ne tikai ļoti garšīga, bet arī skaista. Un kas varētu būt skaistāk nekā spoguļu glazūras pārklājums. Mēģināsim aplūkot, kā padarīt kūku spīdīgu, lai pārsteigtu savu mīļoto iztēli.

Glazūras pagatavošanas recepte ir vienkārša, bet, kā saka, ir nianses… Uz aci nav iespējams izveidot pilnīgi gludu virsmu. Mēs iesakām izmantot labu termometru un elektroniskos svarus.

Sastāvdaļas:

  • 100 g cukura
  • 100 g glikozes sīrupa
  • 100 g baltās šokolādes
  • 50 ml ūdens
  • 70 g iebiezinātā piena
  • 2 tējk. želatīns
  • jebkura pārtikas krāsviela

Pagatavošana

Sajauc katliņā cukuru, ūdeni un glikozes sīrupu. Lieciet maisījumu uz uguns un sildiet, līdz cukurs izšķīst (103 grādi).

Pievieno želatīnu un apmaisa.

Ūdens peldē izkausē šokolādi. Ielej tajā iebiezināto pienu.

Traukā ar šokolādi uzmanīgi ielej uzkarsēto sīrupu.

Pievieno krāsvielu. Lai likvidētu glazūras caurspīdīgumu, ieteicams uzreiz pievienot balto pārtikas krāsvielu (titāna dioksīdu). Pievienojot galveno krāsvielu, ar šo glazūru kūku var pārklāt vienā slānī, un krāsa visā virsmā būs vienmērīga.

Rūpīgi sajauciet visu ar rokas mikseri. Vēlams izvairīties no putu veidošanās. Pareizi sagatavotā glazūrā jūs redzēsiet savu atspulgu.

Gatavo kūku atstājiet ledusskapī 12-24 stundas, cieši pārklājot ar pārtikas plēvi.

Kā torti pārklāt ar glazūru?

Sagatavojiet darba vietu iepriekš. Jums būs nepieciešams režģis un trauks, kur glazūra notecēs. Lai noņemtu lieko daļu, izmantojiet silikona spatulu (kulinārijas lāpstiņu).

Pirms uzklāšanas uz tortes, uzsilda glazūru līdz 32-35 grādiem un atkal sajauc ar maisītāju. Šajā posmā jūs varat pievienot galveno krāsvielu.

Kūku vajag pārklāt uzreiz pēc tam, kad tā izņemta no ledusskapja. Šajā gadījumā uz virsmas neveidojas kondensācija. Uzklājot glazūru uz kondensāta, pastāv liela varbūtība, ka glazūra ātri sarausies.

Akurāti pārlejiet kūku no krūzes ar snīpīti vai mērtrauka. Ir ērti izveidot spirāli, lejot no centra uz malām ar apļveida kustībām.

Lai glazūra būtu vienmērīgi gluda, tā jāuzklāj uz pilnīgi gludas virsmas.

Pārpalikušo glazūru var savākt un izmantot atkārtoti. To var uzglabāt ledusskapī 3-5 dienas.

Glazūra ir ļoti salda un, griežot, var pielipt nazim. Lai nesabojātu skaistumu, kūkas sagriešanai izmantojiet karstu nazi.

Ej uz nākamo lapu, lai lasītu tālāk!

Pievienot komentāru