Saldēti un kaltēti tomāti ar papriku un čili. 3 vienkāršas receptes!

Tomātus, papriku un čili var sasaldēt, ne tikai salikt burkās ziemas krājumiem.

Sastāvdaļas
3 kg tomātu
500 g paprikas
1 čili pipars
1 liels pušķītis pētersīļu zaļumu
Sāls

Pagatavošana

1. recepte

Ķirštomātiņus, garenos tomātus sagriež uz pusēm un vispirms liek kaltēties uz 10-12 stundām 60 grādu temperatūrā.

Iznāk lieliski kaltēti tomātu, kurus var pievienot dažādiem ēdieniem.

Glabā cieši noslēdzamā maisiņā saldētavā.

2. recepte

Otrajai receptei tomātus sablendē.

Tāpat sasmalcina asos un saldos piparus un pētersīļus.

Pievieno sāli pēc garšas.

Salej plastmasas traukos (vienreiz lietojamos pārtikas trauciņos).

Vēlams uzlīmēt etiķetes, lai viegli atrastu!

Šāda mērcīte lieliski sader ar gaļu, pelmeņiem, zivīm!

3.recepte

Trešā recepte ir visvienkāršākā. Tomātus uz pāris minūtēm pārlej ar verdošu ūdeni. Noņem miziņu un sagriež vidēja lieluma gabaliņos.

Saliek kastītēs – gatavs!

Pirms lietošanas atkausē, pievieno ēdieniem, tad arī liek klāt garšvielas.

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Pašgatavota “Uncle Ben’s” mērcīte ar kabačiem un tomātiem

Adžika bez vārīšanas. Pikanta, ļoti interesanta receptīte!

COMMENTS

Atbildēt uz FOTORECEPTE: Kabaču uzkoda ziemas krājumiem Atcelt atbildi