Septiņi ieteikumi tiem, kuri meklē garīgo skolotāju

Ilustrācija – Pixabay

Ieteikumi tiem, kuri meklē garīgo skolotāju. Pieredzē un zināšanās dalās vēdiskās filozofijas zinātājs Uģis Kuģis.

VAIRĀK LASI UĢA KUĢA GRĀMATĀ “PĀRIS. VĪRIETIS UN SIEVIETE VĒDISKAJĀ PASAULES SKATĪJUMĀ”

1. Pārbaudiet, vai jūsu izvēlētajam skolotājam ir skolotājs un vai viņš seko viņa norādījumiem. Vai šī skolotāja skolotājam ir skolotājs? Ja šī ķēdīte aiziet līdz Dievam, tas iedvesmo uzticēties šim skolotājam.

2. Vai tas, ko viņš māca, atbilst svētajiem rakstiem un viņa skolotāja teiktajam? Guru nav neatkarīga būtne, viņš ir kā caurspīdīga virsma starp Dievu un skolnieku.

3. Vai šī skolotāja mācībā ir kāds svētā piemērs? Pameklējiet, pastudējiet šo tradīciju un citu svēto dzīvi viņa garīgajā mācībā. Pārliecinieties, cik sena un autoritatīva ir šī skolotāja mācība.

4. Pārliecinieties, ka skolotājs dod garīgas zināšanas — zināšanas par mūžīgo, nemateriālo.

5. Neskatieties, cik guru ir patīkams, cik bieži viņš smaida, dzied vai tur rokā lotosa ziediņus — tas ir virspusēji un atbilst materiālām vērtībām. Viņa uzdevums ir atgriezt jūs mājās pie Dieva, tādēļ viņam arī būs jūs jāsoda un jādod kāds stingrāks norādījums.

6. Paskatieties guru lekcijas, palasiet viņa grāmatas. Vai jūs gribat sekot viņa piemēram?

7. Gatavojieties grūtībām, jo viena no vārda guru nozīmēm ir — smags, un viņa uzdevums ir attīrīt mūs no viltus ego ietekmes. Tas ir smags un pakāpenisks process.

Guru nav jāpieņem stila dēļ vai tāpēc, lai būtu jauns, garīgs, “indisks” vārds, bet tāpēc, ka jūs meklējat garīgo patvērumu. Jūs saucat pēc palīdzības, jūs gribat būt laimīgs, patiesi laimīgs.

LASI ARĪ ŠOS RAKSTUS!

Uģis Kuģis: Covid-19 patiesībā ir Dieva žēlastība, lai cilvēki aizdomātos par īstajām dzīves vērtībām

Kā audzināt zēnu, iesaka vēdiskais skolotājs Uģis Kuģis

Kādas ir sievietes piecas lomas, raksturo Vēdu popularizētājs Uģis Kuģis

Pievienot komentāru