Arī šajā ziņā ķiploki ir efektīvi. Ne viens vien eksperiments un pētījums apliecinājis ķiploku sastāvdaļu priekšrocības veselībai tik nozīmīgos procesos kā holesterīna apmaiņa.
Ķiploki objektīvi pazemina triglicerīdu sintēzi aknās, tādējādi kavējot aterosklerozes attīstību.
Holesterola līmenis asinīs pazeminās pat par 9%, kas ir pietiekami ievērojami.
Daži pētnieki apgalvo, ka ķiploki ne tikai spēj novērst aterosklerozi, bet arī veicināt tās atgriezenisko attīstību: cilvēkiem, kam ir, piemēram, aortas aterosklerotisks bojājums, regulāra ķiploku pulvera lietošana izraisa aortas sieniņu stāvokļa uzlabošanos.
Turklāt ķiploki rūpējas arī par sirds un asinsrites sistēmas otru pusi: uzlabo asinsriti, mazinot trombu veidošanās iespēju asinsvados.
To nodrošina ķiploku sastāvdaļa ahoēni, kas veidojas allīna molekulu kondensācijas rezultātā.
Ahoēna efekts komplektā ar antiaterosklerotisko iedarbību pārvērš ķiplokus par iedarbīgu un tādēļ ieteicamu līdzekli infarkta un insulta profilaksei.
[…] Ķiploki pret sirdsslimībām. Vai tiešām iedarbīgi? […]