Sāls ne tikai uzlabo ēdiena garšu – to ar labiem panākumiem var izmantot arī sadzīvē.
1. Ja telpā, piemēram, pēc remonta, jūtama krāsas smaka, tajā jānoliek viens vai vairāki trauki ar sāli, un krāsas smaka drīz vien pazudīs.
2. Lai trauki neostu pēc zivīm, tie vispirms jānomazgā karstā, tad aukstā sālsūdenī.
3. Vārot kafiju, tai var piemest šķipsniņu sāls – tas uzlabos kafijas garšu.
4. Lai sagriezti āboli līdz izmantošanai neapbrūnētu, tie jāieliek vieglā sālsūdenī.
5. Ne pārāk netīrus paklājus un celiņus var iztīrīt, ja tos apkaisa ar smalko sāli, bet pēc tam izslauka ar vājā jebkura sintētiskā mazgāšanas līdzekļa šķīdumā (pustējkarote līdzekļa uz litru ūdens) samitrinātu slotu.
Sāls vietā var izmantot arī izlietotus tējas biezumus, bet ne gaišas krāsas paklājiem.