10 amerikāņu kalniņi visā pasaulē, kas nav domāti vājajiem

Atrakciju parki ir vieta, kur jautri pavadīt laiku var ikviens. Tur ir ēdiens, atrakcijas bērniem, šovi un amerikāņu kalniņi tiem, kas ilgojas pēc ekstrēmām sajūtām.

Atrakciju parki ir pielikuši lielas pūles, izdomājot šķietami neiespējamas atrakcijas, kuras dedzīgi amerikāņu kalniņu fani dodas izmēģināt pat uz otru pasaules malu. Amerikāņu kalniņi ir prieka un izklaides brauciens, kam līdz šim nav līdzīgs neviens cits atrakciju veids. Arī bezriska griezieni var piedāvāt daudz priecīgu sajūtu, jo neviens nezina kā spēle izvērtīsies.

 

1.     Intimidator 305 – Doswell, Virdžīnija, Amerikas Savienotās Valstis

 

305 pēdu (93 m) virsotne ir svarīgs atrakcijas aspekts, ko Jūs varat izbaudīt – ja uzdrošināsieties. Tajā stratēģiski ir iekļauti cieši pagriezieni un stāvas nogāzes, lai nodrošinātu maksimālu adrenalīna pieplūdumu. Vilciens ir tematiski veidots tā, lai atbilstu Dale Earnhardt melnajam 3. numura vagoniņam.

 

2.     Takabisha – Fudzijošida, Jamanaši, Japāna

 

Stāvākie amerikāņu kalniņi pasaulē atrodas Japānas atrakciju parkā, kas pazīstams kā Fuji-Q Highland. To atklāja 2011. gada 16. jūlijā, un tas ātri saņēma Ginesa rekordu atzinību par stāvākajiem tērauda amerikāņu kalniņiem pasaulē.

 

Šie amerikāņu kalniņi sākas ar smagu kritienu melnā kanālā. Tas brauc pa sliedēm ar ātrumu 62 km/h, kas ir salīdzinoši ātrāk nekā standarta amerikāņu kalniņi. Dažu minūšu laikā variet izbraukt spirālveida pagriezienu, banānu un vairākus kritienus.

 

3.     Beast Kings Island – Mason, Ohaio

 

  1. gadā, kad šos kalniņus atklāja pirmo reizi, Beast Kings Island tika atzīti par garākajiem, ātrākajiem un augstākajiem koka amerikāņu kalniņiem pasaulē. Karuseļi stiepjas 35 akru platībā, nodrošinot ceļotājiem unikālu brauciena laiku, kas pārsniedz četras minūtes. Braucienā tiek izmantoti vēl nebijuši pagrieziena manevri, lai šokētu braucējus.

4.     Gravity Max – Houli Hsiang, Taičunga, Taivāna

 

Lihpao zemē Taivānā atrodas tērauda amerikāņu kalniņi, kas ieguvuši slavu ar savu nepārspējamo dizainu. Braucēji lēnām uzbrauc trases 114 pēdu augstumā, pirms kalniņu ratiņi pagriežas pilnīgi horizontāli, lai braucēji nonāktu bīstamā kritiena priekšā. Pēc dažām sekundēm braucēji nokļūst melnā tunelī, bet pēc tam izbrauc no tumsas.

 

5.     Full Throttle – Valensija, Kalifornija

 

160 pēdu (49 m) garais kalniņš, kas ir otra augstākā vertikālā cilpa pasaulē. Atrakcijā (kas tika atklāta tikai 2013. gadā) braucēji tiek palaisti no 0 līdz 70 jūdzēm stundā (110 km/h), lai gan trieciens ir ļoti lēns. Pēc vairākām krišanām un cilpu sērijām kalniņš pēkšņi apstājas, bet pēc tam šokējoši dzen braucējus atpakaļ gaitā.

 

6.     Formula Rossa – Abū Dabī, Apvienotie Arābu Emirāti

 

Formula Rossa atrodas Ferrari World, un tai ir pasaulē ātrākā amerikāņu kalniņa tituls. Tērauda amerikāņu kalniņi tika atvērti 2010. gadā, piedāvājot adrenalīna entuziastiem vienreizēju iespēju izbaudīt ātrāko braucienu savā dzīvē.

 

Tā kā trasē ir nežēlīgs ātrums un augstums, cilvēkiem ir jāuzvēl aizsargbrilles, lai pasargātos no kukaiņiem un vēja.

 

7.     Top Thrill Dragster – Sanduski, Ohaio štats

 

Floridas augstākais amerikāņu kalniņš, kas piedāvā 150 metru augstumu. Kad braucēji gaida pacelšanos, viņi tiek brīdināti “turēties”. Pēc tam ratiņi 3,8 sekundēs tiek palaisti lejā ar maksimālo ātrumu 120 mph (190 km/h). Pēc tam seko dažādas 90 grādu cilpas un pagriezieni..

 

8.     Steel Dragon 2000 – Mie Prefecture, Japāna

 

Atrodas Nagashima Spa Land atrakciju parkā Japānā. Pašlaik tam pieder pasaulē garāko amerikāņu kalniņu tituls – 8133 pēdu (2479 m), kas aizņem lielu daļu no parka nekustamā īpašuma. Tā visdrosmīgākais kritiens ir 307 pēdu augstumā, un tas sasniedz triumfālo ātrumu 95 mph. Šis kalniņš tika būvēts tā, lai izturētu zemestrīces, tāpēc tas izmaksāja vairāk nekā 50 miljonus dolāru.

 

9.     Sky Scream – Hassloch, Reinzeme-Pfalcs, Vācija

 

Sky Scream, kas atrodas Holiday Park Vācijā, ir slavens ar savu neparedzamību. Ja Jūs interesē, kā šis kalniņš ieguvis savu nosaukumu, uz šo jautājumu var atbildēt, paskaidrojot brauciena kulmināciju. Un nē, tas nav gandrīz 150 metrus garais kritiens, kas no braucējiem ir izvilinājis asinis stindzinošus kliedzienus. Tas ir brīdis, kad pēkšņi vagoni brauc atpakaļ gaitā. Labi, ka laimz bezriska griezieni neveic šādus paŗsteigumus, lielākoties ziniet, ka spēles iznākums būs labs.

 

10.  X2 – Valensija, Kalifornija

 

X2 ir pasaulē pirmais 4. dimensiju amerikāņu kalniņš. 4. dimensijas amerikāņu kalniņi ir unikāls braukšanas veids, kurā braucēji griežas katrs uz savas ass, lai nekad nepiedzīvotu vienu un to pašu braucienu divas reizes. Sēdekļi var griezties uz priekšu vai atpakaļ, apgriežoties par 360 grādiem. Izveidotāji paaugstināja līmeni, pievienojot īpašos efektus (piemēram, liesmu metējus).

Pievienot komentāru