10 knifiņi krāšņai telpaugu ziedēšanai: granātābolu miziņas, alvejas sula, pelni

Foto – Pixabay

Lai telpaugi ilgi un koši ziedētu, tos labi jāmēslo, citādi nebūs ne leknu lapu, ne skaistu ziedu. Stingra “diēta”, kad augi ilgu laiku izjūt barības vielu trūku, parasti izraisa slimības, jo tiem vienkārši trūkst spēka tām pretoties. Bet kā pareizi sastādīt “ēdienkarti” augiem, ņemot vērā to atšķirīgās prasības?

1. Praktiski visiem augiem patīk cukurs, bet kaktusi vispār ir saldummīļi. Pirms laistīšanas var izkaisīt uz augsnes 1 tējkarote pūdercukura (poda diametrs aptuveni 10 cm) vai padzirdīt augu ar saldu ūdentiņu (0,5 tējkarotes uz pusglāzi ūdens).

2. Labus rezultātus dod mēslojums ar rīcineļļu (1 tējkarote uz 1 l ūdens) laikā, kad veidojas pumpuri.

3. Ļoti veselīgi augiem ir koka pelni (gan kā mēslojums, gan slimību profilaksei). Pelnu šķīduma pagatavošanai 1 ēdamkaroti pelnu pārlej ar 1 l karsta ūdens un nostādina 1 nedēļu, laiku pa laikam samaisot. Laista augus 1 reizi 10 dienās.

4. Augus var laistīt ar šādu uzlējumu: ņem granātābolu vai jebkuru citrusaugļu miziņas, pārlej ar ūdeni un notur vienu diennakti. Gatavs!

5. Telpaugu imunitāti lieliski nodrošina aspirīna šķīdums. Vienu tableti izšķīdina litrā ūdens.

6. Atšķaidīta alvejas sula arī labi der visiem populārākajiem istabas augiem. Vienu tējkaroti sulas izšķīdina pusotrā litrā ūdens.

7. Fikusus reizi mēnesī var laistīt ar cukurūdeni: uz 1 litru ūdens ņem 1 tējkaroti cukura. Šo augu lapas var norīvēt ar pienu. Tas piešķirs skaistu spīdumu.

8. Sēņu uzlējums ļaus telpaugiem izskatīties skaisti un veselīgi. Sasmalcina ēdamas sēnes un sajauc ar ūdeni proporcijās 1:1. Pēc diennakts uzlējumu nolej, bet sēnes vēlreiz pārlej ar ūdeni. Pēc diennakts tas ir gatavs.

9. Vijolītēm patiks šāds mēslojums: ņem vitamīna B12 ampulu un izšķīdina litrā nostādināta ūdens. Lieto 2 reizes mēnesī.

10. Pārstādot augus, var uz drenāžas kārtas likt sīki sagrieztas vai samaltas banānu mizas, pārbērt tās ar zemi un tad stādīt augu.

Avots: “Lifehack-Sait-Pro-Dachu”

Pievienot komentāru