10 vienkārši veidi kā bērnam izskaidrot matemātiku. FOTO

Vairāk vai mazāk?

6

Kurš no mums skolā necīnījās ar viltīgo “vairāk/ mazāk”? Jautrs, draudzīgs krokodils palīdzēs bērnam saprast, kas ir kas.

Sniegavīra apģērbs

7

Izprieca ziemas garajos vakaros. Mainot sniegavīra cepures, bērnam katru reizi nepieciešams no jauna izrotāt sniegavīra mēteli. Jums būs nedaudz jāpadarbojas, lai sagādātu šādu komplektu, bet tas būs tā vērts.

Ābolu šķēlītes

8

Ak, šie daļskaitļi… Labāku palīgu kā ābolu nevar iedomāties! To ir tik viegli sadalīt ceturtdaļās, turklāt to vienmēr var apēst kā atlīdzību par akadēmiskiem panākumiem.

Daļas+ stundas: spēcīgiem prātiem

9

Iespēja tiem, kuri jau ir apguvuši daļas un stundas, bet joprojām ir grūtības ar otro daļu. Ar pulksteņa palīdzību ir ļoti ērti izskaidrot daļas, bet uz to fona “ceturdaļstunda” un “ceturksnis pirms trijiem” būs daudz vieglāk izprotams.

Klasītes

10

Vēl viens veids, kā iepazīt skaitļus. Uzkrāsojiet uz grīdas lielus ciparus un ļaujiet koridoram kļūs par lēkāšanas arēnu. Lai uzdevumu sarežģītu, uzdodiet kādu aritmētisku uzdevumu, kura atbilde jāpasaka nevis mutiski, bet ar lēcieniem. Jautrība garantēta!

Bonuss: pulksteņa gudrības

11

Šāds interaktīvs pulkstenis palīdzēs bērnam tikt galā ar laika definīciju un, paceļot papīru, jūs vienmēr varat pārliecināties, vai domājat pareizi. Gatavojot šādu pulksteni, pievērsiet uzmanību tam, lai stundu un minūšu rādītāju krāsa sakristu ar stundu un minūšu ciparnīcu krāsu.

©TOPRAKSTI.LV/FOTO: adme.ru

Pievienot komentāru