13 bīstamākās pilsētas pasaulē, kuras nevajadzētu apmeklēt FOTO

Kali, Kolumbija

7427-620x413

Šeit valda pilnīgs haoss, ielu dzīvi kontrolē narkotiku karteļi, vispopulārākais ir ”THE CALI CARTEL”. Pilsētas un valsts ekonomika balstās uz naftu un narkotikām. Caur šo un daudzām citām pilsētām plūst tonnām šī ”labuma”. Kokaīns ir pirmā lieta kas nāk prātā kad iet runa par šo valsti. Kā valstī tā arī pilsēta korupcija dara savu, neviens neko nedara, lai mainītu valdošo situāciju.

Ņuorleāna, ASV

8359-620x423

Iemesls kāpēc šī pilsēta ir tik bīstama ir biežās dabas kataklizmas kas viņu piemeklē. Pēc viesuļvētras Katrīna pilsētas ielas bija līķiem pilnas, tika piefiksētas neskaitāmas laupīšanas un slepkavības. Lai arī pilsētas ASV tiek atjaunotas pēc dabas kataklizmām kā Ņuorleāna, paliek tāpat daudz graustu kā arī zemais sociālais stāvoklis neko labu nedod. Piedevām ja nav darba tad laupīšanas ir vieglākais ceļš kā nopelnīt.

Keiptauna, Dienvidāfrika

9321-620x413

Ik dienu šeit tiek izdarītas 20 slepkavības. Pilsētā valda liela nabadzība, noziegumi ir kļuvuši par cilvēka dzīves daļu. Izvarošana ir viens no izplatītākajiem noziegumiem šajā pilsētā. Arī saslimušo ar AIDS skaits šeit ir prātam neaptverams. Arī nolaupīšanas un slepkavības ir ikdiena. Gudrs cilvēks naktī nedodotos pastaigāties.

Port – Morsbi, Papua Jaungvineja

10306-620x412

Skaista daba un tas arī ir viss ko pozitīvu var teikt par šo pilsētu. Pilsētā ir zems dzīves līmenis, bezdarbs un šausminoša mirstības statistika uz neskaitāmu zādzību un slepkavību fona.

Detroita, ASV

11817-620x420

Šobrīd lielākā daļa pilsētas ir izpostīta un nodedzināta. Agrākās motoru pilsētas spožums kad to apdzīvoja 1950 gadā – 1 849 568 cilvēku ir zudis, jo daudzas rūpniecības zonas kas ietver dzīvojamos kvartālus jau kā sen kā pamestas. Liels bezdarbs. Arī iedzīvotāju skaits 1990 gadā – 1 027 974 ir sarucis līdz 681 090 iedzīvotajiem. Hellovīna naktī jeb «Sātana naktī» ir tradīcija nodedzināt pamestās ēkas.

Belema, Brazīlija

33233_116
©flickr.com

Strauji augošā Brazīlijas pilsēta Belema ir pievilcīga vieta ne tikai nekustamo īpašumu attīstītājiem, bet arī narkotiku tirgoņiem kuru šeit netrūkst, jo pieaugot iedzīvotāju turībai tiek patērēts arvien vairāk narkotiku. Narkotiku plūsma atstāj katastrofālu ietekmi uz vardarbības līmeni pilsētā kas tik turpina pieaugt. Šobrīd notiek 78 slepkavības uz 100 000 iedzīvotājiem.

Mogadišu, Somālija

somalia-14

20 gadsimta sākumā pilsēta bija tīkams tūrisma objekts daudziem Eiropas iedzīvotājiem. Pilsētā tika celtas skolas, muzeji, slimnīcas, ceļi un visi pārējie labumi kas nodrošina komfortu un uzplaukumu katrai pilsētai pasaulē. Tolaik par uzplaukumu rūpējas briti un itāļi šobrīd vietējie. Tagad šeit ir nebeidzams pilsoņu karš, cilvēku un narkotiku tirdzniecība, terorisms un galu galā bads no ka mirst ļoti liels skaits gan bērnu, gan pieaugušo. Tūristi no šīs pilsētas un valsts turas pa gabalu.

Bagdāde, Irāka

Iraq afp photo
Mājvieta daudzām teroristu grupām kas cīnās par varu valstī. Nolaupīto, sagūstīto cilvēku nogalināšana brutālos veidos jau vairs nevienu nepārsteigs. Sprādzieni ir ikdienu. Pašnāvnieki ne mazums. Publiski nāves sodi kurus vēlāk var aplūkot tīmekļa plašumos, ierasta lieta. Necilvēcība gan pret savējiem, gan pret svešajiem. Elle zemes virsū ikvienam kas tur atrodas.

©TOPRAKSTI.LV / FOTO: MIRFACTOV.COM

Pievienot komentāru