26 gadus veca līgava pirms kāzām pārdzīvo divus insultus un komu. Viņas gara spēks iedvesmo! FOTO

2

31. decembrī viņa pamodās no komas, bet tā vietā, lai dotos svinēt Vecgada vakaru, viņa bija spiesta palikt slimnīcā. Piesaistīta pie zili zaļā slimnīcas apģērba un medicīniskās cepurītes. Ārsti nemierināja vecākus. Viņi paskaidroja, ka pēc tā, kas noticis ar viņu meitas smadzenēm, viņa būs spiesta atkārtoti mācīties staigāt, runāt un dzīvot patstāvīgu dzīvi. Un tam visam būs vajadzīgi vairāki gadi. Lieki teikt, tas ir jebkuru vecāku murgs.

Kādā brīdī Elīza saprata situācijas šausmīgumu, bet Raens un meitenes vecāki kliedēja visas viņas šaubas. Vēlāk viņa atstāstīja šo:

“Meitenes no manas universitātes māsu biedrības Alpha Gamma Delta* nekavējoties organizēja labdarības lapu, kur tika sākts vākt naudu ārstēšanai. Tētis, lasot komentārus, tostarp no maniem bijušajiem klasesbiedriem, vienkārši raudāja. Tagad, pateicoties cilvēku palīdzībai, Elīza apmeklē terapiju septiņas dienas nedēļā.”

* Piezīme: visās ASV universitātēm ir brāļu un māsu brālības, kurās apvienojas studenti ar vienādām interesēm. Brālību nosaukumi sastāv no grieķu alfabēta burtiem.

“Šausmīgākās bija runas nodarbības. Logopēds rādīja man zīmuli vai otu, bet es nevarēju atcerēties, kas tas ir, un atrast vārdus. Un tad man bija jāmācās staigāt. Man- meitenei, kas pirms diviem mēnešiem piedalījās labdarības maratonā.”

3

Iemeslu, kāpēc Elīza pārcieta divus insultus, ārstiem tā arī neizdevās noskaidrot. Viens no ticamākajiem pieņēmumiem – mazkustīga dzīvesveida un kontracepcijas tablešu kombinācija. Sievietes, kuras lieto šīs zāles, ir divreiz vairāk tendētas uz insultu. Visu pastiprināja tabletes pret pneimoniju, ko izrakstīja ārsts. Tās strādāja kā katalizators.

Pateicoties milzīgajam mīļo cilvēku atbalstam Elīza atlaba acīmredzami – jau 10. janvārī viņa spēra savus pirmos soļus. Bet, pēc meitenes teiktā, svarīgākais atbalsts bija Raens: “Katru nakti pēc darba Raens brauca pie manis uz slimnīcu, un kopā mēs skatījāmies dažādas filmas. Viņš burtiski dežūrēja manā gultā.”

Janvāra beigās sieviete tika izlaista no slimnīcas, lai gan viņai vēl bija jāvalkā aizsargķiveri. Svētā Patrika dienā Elīzai veica galvaskausa rekonstruktīvo operāciju, kas bija veiksmīga. Neskatoties uz 30 centimetru rētu uz viņas galvaskausa, viņa bija laimīga. 2. maijā meitene atgriezās pie nepilna laika studijām.

5

Kā plānots, kāzas tika svinētas 16. jūlijā. Līgavai bija skaista balta kleita ar nāriņas asti, brūnu matu parūka un zelta rokassprādze ar gravējumu “Cerība pēc insulta.”

6

Tagad uz to, kas ar viņu noticis, meitene atsaucas ar daļu labas ironijas, reizēm ieliek internetā Raena fotogrāfiju ar viņas parūku. Viņa uz pilnu slodzi ir atgriezusies pie studijām, lai gan rakstīt viņai vēl sagādā problēmas. Apģērbjas un ēd viņa patstāvīgi. Bet uz dzīvi meitene tagad skatās pārdomāti un veselīgi: alkohols, miega trūkums un stress var palielināt atkārtota insulta risku.

7

Nesen viņa dalījās ar ierakstu: “Dārgā dzīve, nevajadzēja mani tik stipri sist, lai es iegūtu mācību. Varēji vienkārši atsūtīt vēstuli!”

8

©TOPRAKSTI.LV / FOTO: marketium.ru

Pievienot komentāru