Zupa ar zaļajiem zirnīšiem un piparmētru
Jūs noteikti esat gatavojuši zupu ar svaigiem vai saldētiem zaļajiem zirnīšiem. Bet kā ar piparmētru piedevu? Izmēģiniet to!
SASTĀVDAĻAS
- 1,5 litri ūdens
- 250 g saldētu zirņu
- 3 kartupeļi
- 1 sīpols
- 1 ķiploku daiviņa
- 30 g sviesta
- 100 ml saldā krējuma
- daži piparmētru zariņi
- sāls pēc garšas
PAGATAVOŠANA
1.Uzvāriet katlā ūdeni, ielieciet tajā nomizotus un nelielos kubiņos sagrieztus kartupeļus, pavāra 10 minūtes.
2.Pannā uzkarsē sviestu, apcepiet sīpolus līdz zeltaini brūnai krāsai.
3.Sīpolus pārliek katliņā, pievieno zirņus, 10 minūtes gatavo uz vidēja siltuma.
4.Šajā posmā sāla zupu pēc garšas.
5.Pievieno saldo krējumu, sasmalcinātu ķiploku, smalki sasmalcinātas piparmētru lapas, ļauj zupai uzvārīties, noņem no uguns.
Labu apetīti!
Šo zupu pagatavošana prasa maz laika. Nav jāstāv pie plīts, jo svētku dienās jau esam noguruši no ēdiena gatavošanas. Ziemā zupas lieliski remdē izsalkumu un atstāj siltuma sajūtu. Palutiniet sevi un savus mīļotos ar kārtējo kulinārijas šedevru!
©TOPRAKSTI.LV / AVOTS: takprosto.cc