“Gadsimta” darījums Rīgā: pārdots t/c “Alfa”

Publicitātes foto

Tirdzniecības un izklaides centru attīstības un vadības uzņēmums AKROPOLIS GROUP UAB parakstīja līgumu par tirdzniecības centra Alfa Rīgā, Latvijā, iegādi no AMD Holding. Pārdevēju darījumā pārstāvēja nekustamo īpašumu konsultāciju firma Newsec Baltijā kopā ar savu partneri BNP Paribas Real Estate. Darījuma summa netiek atklāta.

Kā pastāstīja Andrius Švolka, Newsec darījumu vadītājs Baltijā, šis ir lielākais viena aktīva (t.i., portfeļa) nekustamā īpašuma darījums Baltijas valstīs kopš 2008.gada, kad vācu investors Deka Immobilien iegādājās Kauņas Akropolis SC. Tirdzniecības centra Alfa pārdošanas process izraisīja lielu interesi no diezgan daudziem investoriem, pateicoties tā dominējošajam stāvoklim Rīgā.

91 000 kvadrātmetrus plašais Alfa tirdzniecības centrs Rīgas rosīgajā Brīvības ielā ik gadu piesaista vairāk nekā 7 miljonus apmeklētāju. Stratēģiski ērta atrašanās vieta nodrošina iepirkšanās centram labu redzamību un ērtu piekļuvi gan ar automašīnu, gan sabiedrisko transportu. Savukārt tā tuvumā esošajā autostāvvietā ir vietas gandrīz 2000 transportlīdzekļiem. Vairāk nekā 96 procenti komercplatību telpu šobrīd ir iznomāti, un to sarakstā ir aptuveni 200 īrnieku, tostarp tādi pazīstami zīmoli kā H&M, Lindex, Jysk un Rimi.

Tirdzniecības centrs tika uzcelts 2001.gadā un kopš tā laika tika paplašināts trīs reizes, pēdējoreiz 2020.gadā. Pēdējā posmā īpašums tika paplašināts līdz 91 000 kvadrātmetru un kļuva par otro lielāko tirdzniecības centru Latvijas galvaspilsētā.

Pievienot komentāru