Sieviete ielika ūdeni ar citronu mikroviļņu krāsnī uz 5 minūtēm. Uzzinot, kādēļ, es arī skrēju griezt citronu…

Mikroviļņu krāsns kļuvusi par teju vai neaizvietojamu sadzīves tehniku arī birojos, tāpēc piedāvājam vienkāršu metodi, kā iztīrīt krāsniņu no nepatīkamām smakām vai traipiem. Netīra krāsniņa ne tikai izskatās nevīžīgi, bet var arī kaitēt veselībai.

Kā iztīrīt mikroviļņu krāsniņu piecās minūtēs

Mikroviļņu krāsns tīrīšanai jābūt katras mājas uzkopšanas neatņemamai sastāvdaļai. Grūtības sagādā tas, ka produktu tauki, nopilējumi un šļakatas mikroviļņu krāsnī kārtīgi “piecepas” un tos notīrīt reizēm kļūst par īstu problēmu..

Arī spēcīgu tīrīšanas līdzekļu izmantošana nav labākais variants, jo tādā gadījumā nāksies krāsni mazgāt tik ilgi, kamēr nepaliks nekāds kaitīgo ķīmisko vielu pēdas.

Piedāvājam ļoti vienkāršu metodi, kas neparedz nekādu ķīmisku tīrīšanas līdzekļu lietošanu.
Tu ne tikai viegli iztīrīsi mikroviļņu krāsni ar dažām sūkļa kustībām, bet arī nebūsi spiests to tīrīt vēl arī no putām.

Vajadzīgs:

*Dziļa bļoda
*Glāze ūdens
*Divas ēdamkarotes etiķa
*Pāris daiviņas citrona
*Sūklis

LASI VĒL: Slepena informācija: ko kategoriski nevajag pievienot “Olivjē” salātiem

Darba gaita:

1.Bļodā sajauc visas sastāvdaļas. Sadzīvē bieži izmanto tīrīšanu ar etiķi, bet tīrā veidā tas ir pārāk stiprs tehnikas tīrīšanai. Tāpēc vēlams pievienot pāris ēdamkarotes etiķa parastam ūdenim.

2.Citrons piešķirs patīkamu smaržu, bet to var aizvietot arī ar pāris pilieniem iecienītākās ēteriskās eļļas.

3.Liec bļodiņu ar pagatavoto līdzekli mikroviļņu krāsnī uz piecām minūtēm augstā temperatūrā.

4.Kad piecas minūtes pagājušas, krāsni neatver, ļauj pastāvēt un iedarboties vēl divas trīs minūtes. Tieši šajā laikā tvaika iedarbība pilnībā atmiekšķēs visus netīrumus.

5.Pēc tam ar sūklīti varēsi krāsniņu iztīrīt ar pāris kustībām. Vēl tikai atliek izslaucīt ar salveti, un tava krāsniņa spīdēs un laistīsies!

Pievienot komentāru