6 foršas idejas, kā aktīvi pavadīt svētku brīvdienas

Šogad Ziemassvētku brīvdienas gribi pavadīt aktīvāk nekā piedaloties maratonā “kurš vairāk apēdīs”? Esi asu izjūtu cienītājs vai Tev labāk patīk saudzīgas un jaukas aktīvās nodarbes?


 Gribi izkustēties kopā ar mīļoto, draugiem vai visu ģimeni, lai pēc tam kopā sēstos pie galda un izbaudītu smieklu pilnas svētku vakariņas, kurās pārspriest kopīgos dienas piedzīvojumus? Raksta turpinājumā Tevi sagaida airsoft, slēpošana un vēl 4 foršas idejas, kā aktīvi pavadīt svētku brīvdienas. Meties iekšā un kal Ziemassvētku plānus laicīgi!

      airsoft

Foto: Shutterstock.com

Airsoft turnīrs asu izjūtu cienītājiem

Vai esi dzirdējis par airsoft un zini, kas tas ir? Ja jā – lieliski, ja nē, tad – airsoft ir kas līdzīgs Counter Strike spēlei, tikai tas notiek realitātē un ar reālu kaujas ieroču replikām jeb kopijām. Cits veids, kā to salīdzināt – airsoft ir kas līdzīgs peintbolam, tikai bez smērēšanās ar krāsu, kā arī spēles gaita ir mazliet stratēģiskāka. Šajā komandu spēlē/sporta veidā izmanto:

  • Ieroču replikas, kas šauj ar mazām plastmasas bumbiņām (mērķis jutīs, ja viņam trāpīs);
  • dūmu granātas;
  • sejas aizsargmaskas;
  • spectērpus un citus elementus, kas redzami lielākajā daļa “šaušanas” datorspēļu.

Aktivitātes ietvaros pilda dažādas misijas un cenšas uzvarēt pretinieku komandu, pārspējot to viltībā, izdomā un taktiskajā domāšanā.

Spēles ieroči

Foto: Shutterstock.com

Airsoft ir arī visai labs spēka treniņš ķermenim, īpaši rokām un mugurai, jo airsoft ieroči ir maksimāli reālistiskas īsto ieroču replikas, kas izgatavotas no kvalitatīviem materiāliem, tostarp īstos ieročos izmantotā metāla, tādēļ airsoft ieroči ir smagi, un, stundu skrienot un cilājot šādu smagumu, Tavs bicepss ātri vien būs formā. Nesteidzies ar šaujamo iegādi – labāk, lai airsoft veikals pagaida kādu brīdi, kamēr Tu kārtīgi iedziļinies šajā spēlē un saproti visu par un ap inventāru, jo airsoft ieroči un pārējais inventārs ir salīdzinoši dārgs savas augstās kvalitātes un ticamības dēļ.

Kur spēlēt?

Airsoft Rīgā var spēlēt vairākos iekštelpu un āra poligonos, piemēram, “GUNSnLASERS”. Visos Tevi sagaidīs zinošs personāls ar atraktīviem spēles vadītājiem, kas raudzīsies, lai spēle noritētu droši un veiksmīgi, kā arī ieteiks dažādas stratēģijas.

Lāzertags

airsoft

Foto: Shutterstock.com

Atšķirībā no airsoft, kas ir fiziski smags un, taisnību sakot, nedaudz sāpīgs sporta veids, lāzertags ir pilnīgi nesāpīgs, ar daudz vieglākiem ieročiem un drošs visai ģimenei. Lāzertagu var spēlēt gan iekštelpās, gan āra laukumos. Visādi citādi šī spēle ir tāda pati kā airsoft – jāuzvar pretinieku komanda, jāizveido taktika, jāpilda dažādi uzdevumi un jāpaliek “dzīvam”.

Slēpošana

airsoft

Foto: Pixabay.com

Ja uz Ziemassvētkiem debesis mūs palutinās ar sniegu, slēpošana ir lielisks veids, kā aktīvi izkustēties svaigā gaisā. Turklāt Tev ir visas iespējas izvēlēties to slēpošanas veidu, kas Tev vislabāk patīk – braukt no kalna vai slēpot pa trasi! Slēpošanas vietas Rīgas tuvumā ir atrodamas abiem veidiem (piemēram, Riekstukalns kalna nobraucieniem vai Uzvaras parks distanču slēpošanai), un tajās vari nomāt nepieciešamo inventāru. Tikpat labi, ja Tev ir savs inventārs, vari doties dabā un pats izveidot savu trasi pa pļavām un uzkalniņiem!

Slidošana

airsoft

Foto: Shutterstock.com

Ja slēpošana Tev ir par aktīvu, izvēlies graciozi izslidoties kopā ar saviem mīļajiem kādā no publiskajām slidotavām Rīgā! Ja paspēs uznākt kārtīgs sals, tad iespējams kāpt uz ledus ar slidām varēs arī uz kāda mazāka dīķīša laukos! Atceries – drošība pirmajā vietā! Ja ledus izskatās šaubīgs, līgojas, krakšķ vai ir redzamas plaisas, nekāp virsū!

Ziemīgs pārgājiens un dāvanas meža zvēriem

airsoft

Foto: Pixabay.com

Jauka un aktīva nodarbe Ziemassvētku brīvdienām ir došanās pārgājienā. Tā var notikt pa kādu tālāku parku vai mežu, jūras krastu vai upju līkločiem, pļavām vai purviem. Ierobežojumu nav! Saģērbieties silti (vēlams pēc sīpola principa), paņemiet līdzi termosos siltus dzērienus, kādu uzkodu sev un:

  • burkānus;
  • kāpostus;
  • ābolus;
  • nazi;
  • aukliņas.

Kam tas viss? Pa ceļam pārgājiena laikā kopā atrodiet kādu eglīti, kuru izrotāt ar minētajiem našķiem meža dzīvniekiem! Ābolus noteikti ir jāpārgriež vismaz uz pusēm, lai stirnas neaizrītos! Kāpostu sagriez vairākās daļās, lai tiek vairākiem kārumniekiem. Kariet našķus ne augstāk par pieauguša cilvēka acu augstumu, lai visi tiek klāt bez lielām problēmām!

Dzīvnieku patversmes apmeklējums

airsoft

Foto: Shutterstock.com

Ja gribi svētkos izdarīt kādu labu darbu, sazinies ar kādu no dzīvnieku patversmēm, noskaidro, kas viņiem ir nepieciešams (barība, segas, rotaļlietas, kartona kastes u.tml.) un, dodoties uz patversmi ciemos pie astainiem, aizved viņiem vajadzīgo! Otrs labais darbs, ko Tu vari izdarīt patversmē, ir izvest pastaigā kādu no suņiem. Tas arī ir jauks veids, kā aktīvi izstaigāties pa mežiem un laukiem un izdauzīties, un iepriecināt kādu no mīluļiem, kuru iepriekš kāds cits cilvēks ir smagi pievīlis.

Izvēlies aktīvo atpūtu

Fiziskās aktivitātes ir labas veselības garants. Kuru variantu šogad izmēģināsi Tu? Ja izvēlējies airsoft, dodies uz “GUNSnLASERS”– aktīvās atpūtas parkiem, kuras piedāvājumā ir labākais airsoft Latvijā! Plašs spēles laukumu klāsts, zinoši un aizrautīgi spēles vadītāji, augstākās kvalitātes ekipējums un neaizmirstami piedzīvojumi Tevi jau gaida. Piesaki savu airsoft spēli gunsnlasers.lv jau tūlīt!

Pievienot komentāru