7 paņēmieni, kuri izglābs tevi nevaldāma suņa uzbrukuma gadījumā. Iegaumē uz visu mūžu!

Ārā bieži var satikt daudz klaiņojošus suņus. It īpaši bieži tos var manīt tirgu, pārtikas veikalu un dzīvojamo zonu tuvumā. Protams, nabaga dzīvnieki nav vainīgi pie tā, kā viņiem bijuši šausmīgi saimnieki, kuri pameta viņus vienus pašus. Bet šie suņi rāda briesmas garāmgājējiem jo, būdami barā, tie var kļūt nikni, kā arī viņi var arī būt infekciju avots, it sevišķi trakumsērgas.

Mūsu redakcija izstāstīs, kās ir jādara tad, kad tu atrodies klaiņojošu ielas suņu bara tuvumā, un kad kāds no suņiem ir izlēmis uzbrūkt tev. Šajā situacijā galvenais ir nebaidīties un radīt dzīvniekam mācību, lai nākotnē negribētu vairs radīt ilkņus nevainīgiem cilvēkiem.

Suņu uzbrukums

1. Pašpārliecinātība

Gluži tāpat kā jebkādi citi dzīvnieki, suņi jūt nedrošību un bailes. Pacenties savākt sevi rokās un nedomāt vispār ne par ko, ja suns nāk tev virsū ar acīmredzamu agresiju. Skaties viņam tieši acīs, nepieciešamības gadījumā pasaki «Fuu!», «Ej prom!» – vārdiem jābūt īsiem un skaļiem.

Bet viss augstāk minētais nav pielietojāms, ja suns ir slims ar trakumsērgu. No tādas ir drošāk tūrēties pa gabalu, bet ja esi tās tuvumā, ej prom lēni un bez asām kustībām, kontrolējot suni ar skatienu.

2. Uzmanības novēršana

Ja suns jau ir agresīvi noskaņots un taisās mesties virsū, pamēģini novērst dzīvnieka uzmanību ar jebkuru drēbju gabalu. Vari ziedot arī mīļāko virsjaku vai somu: 40 šprices slimnīcā nav tā vērti. Vai vēl ļaunāk – traumas, kuras palīks uz visu dzīvi.

3. Nepievērs uzmanību riešanai

Daudzu cilvēku kļūda ir tāda, kā viņi, tikko izdzirdot suņa riešanu, noraustās, atskatās vai pat metās bēgt. Iegaumē: ja suns ir izlēmis uzbrukt, nekādu riešanu tu nedzirdēsi. Maksimums – pieklusinātu rūkšanu. Rejot, suns cenšas aizdzīt svešinieku no savas teritorijas.

Negriezies pret suni ar muguru vai pat ar sānu. Tā klaidonis nolems, kā viņam tiešām ir sanācis tevi izbiedēt, un viņš nekavējoties steigsies nostiprināt savus panākumus ar zobiem.

4. Tēmē kaklā

Ja suns ir sācis uzbrukt, centies atrast kur atstutēties ar muguru, lai sunim neizdodas nogāzt tevi zemē. Turi sev priekšā rokās jaku vai somu. Dzīvnieks instinktīvi paķers to priekšmetu un sāks to vilkt uz savu pusi. Nezaudējot laiku, sper dzīvniekam ar kāju pa rīkli.

5. Rokas upurēšana

Suns var uzbrukt jebkurā brīdī, tāpēc esi gatavs tam, ka tev nebūs vienmēr pa rokai kāds priekšmets, kuru var izmantot aizbaidīšanai. Te ir jācenšas minimizēt uzbrukuma sekas: nostājies sāniski uz uzbrucēja pusi un izstiep sev priekšā vienu roku. Kad viņš aizskries tuvāk, strauji izliec priekšā roku.

Suns reaģēs uz šo kustību un ieķersies apakšdelmā. Ideālajā variantā dzīvniekam ir jāiesit lēcienā ar kāju, bet ja tas nav sanācis – centies to nogāzt zemē un uzgāzties virsū sitot ar visu savu svaru, lai suns nobīstas un laiž tevi vaļā.

6. Bars

Visļaunākais sagaida to, kurš ir saskaries ar visu klaidoņu baru. Te nevar lieki tērēt laiku, bet rīkoties pārsteidzīgi arī nevar. Tāpat arī nav vērts censties aizstāvēties no bara vadoņa – parasti tas ir vislielākais un visstiprākais suns. Visu, ko viņš darīs, atkārtos arī pārējie suņi – ries, uzbruks, kodīs. Siti to, kurš cenšas uzbrukt pirmais, vai sit visvājāko suni. Ar vienu veiksmīgu spērienu var aizbiedēt visu pārējo baru.

Ej uz nākamo lapu, lai lasītu tālāk!

Pievienot komentāru