9 triki, lai rītos bez pūlēm mostos laicīgi

Foto – Pixabay

Mēs visi saskaramies ar problēmu, kad gribas modinātāju atlikt par vēl piecām minūtēm, tad vēl piecām, un vēl piecām, kamēr mums vairs nav laika nesteidzīgai rīta kafijai, dušai un kārtīgai matu ieveidošanai. Tici vai nē, tuvākajā laikā tas tev vairs nesagādās rūpes, ja vien sāksi izmantot šos vieglos trikus.

Ej gulēt laicīgi

Šķiet visai elementāri, vai ne? Lai pieceltos agrāk, arī gulēt jāiet agrāk. Bet te ir savs āķis – tev jāsaprot, cik tieši stundas tev nepieciešamas, lai tiešām justos izgulējusies. Citiem nepieciešamas deviņas, dažiem pietiek ar vien nieka sešām stundām. Atkod, kā ir ar tevi un ieplāno gulēt iešanas laiku atbilstoši.

Izveido miega noskaņošanās rituālu

Izslēdz gaismas, uzvelc ērtas drēbes vai savu mīļāko pidžamu, iededz sveces. Padari savu mājokli par paradīzi atpūtai. Labi noderēs arī kumelīšu vai liepziedu tējas krūze, kas tevi nomierinās un tavu miegu padarīs dziļāku, pilnvērtīgāku un baudāmāku.

Valkā miega masku

Tici vai nē – šim nav vieglāka izskaidrojuma kā tas, ka tavām smadzenēm, lai pilnvērtīgi atpūstos nepieciešama pilnīga tumsa. Vēl viens pluss miega maskai – ja izvēlēsies to pareizi, tā liks pazust tumšajiem lokiem zem acīm.

Nekādu diendusu

Jo būsi vairāk nogurusi, jo vieglāk tev būs aizmigt. Jo laicīgāk aiziesi gulēt, jo laicīgāk spēsi piecelties. Vienkārši, vai ne? Iztiec bez pēcpusdienas snaudiena.

Izvairies no stresa pilnām sarunām pirms miega

Pat spriedzes vai drāmas filmu skatīšanās var naktī ilgi neļaut tev aizmigt. Vai esi dzirdējusi – nekad neej gulēt dusmīgs un izrunājies? Mūsdienās speciālisti gan iesaka nolikt problēmu zem spilvena. Lai kas arī būtu strīdus ābols, tas visticamāk var pagaidīt līdz rītam. Nākamajā rītā arī domas būs skaidrākas. Iespējams problēmu radījis vienkāršs nogurums.

Neēd pēc astoņiem vakarā

Tev šķita, ka šis ir tikai diētas padoms? Nebūt ne – ēšana neilgi pirms gulēt iešanas tevi turēs nomodā. Pirmkārt, būsi uzņēmusi papildus enerģiju, otrkārt, gremošanas sistēma nevarēs atpūsties. Našķošanās pirms miega var novest arī pie gremošanas traucējumiem un grēmām.

Nelieto alkaholu pirms miega

Iespējams, ka tu domā, ka alkohols tev palīdzēs relaksēties, lai vieglāk iemigtu. Tev ir pilnīga taisnība. Taču, tā kā tas iedarbojas uz tavu organismu, tas var izjaukt tavu miega ciklu. Bez tam tu riskē pamosties ar paģirām, pat, ja esi izdzērusi tikai vienu vīna glāzi.

Sāc savu dienu ar pastaigu

Pirmkārt, tu iekustināsi savu ķermeni, kas liks tev labāk pamosties. Otrkārt – pasaule no rītiem ir neizsakāmi skaista. Tas dos tev pozitīvas emocijas un enerģiju arī atlikušajai dienai!

Neļauj sev atlikt modinātāja signālu

Ir viegli pakļauties vēlmei atlikt modinātāja signālu, kad tas zvana. Tev var būt vislabākie nodomi piecelties laicīgi, bet tas nekad neizdosies, ja būsi sevi pieradinājusi modinātāju iesnaudināt. Te nu nav vieglas atbildes – tev vienkārši jāsaņem gribasspēks un jāceļas ar pirmo reizi, kad modinātājs nozvana.

 

Pievienot komentāru