Daudzās ģimenēs ir tradīcija: Lieldienu priekšvakarā cept kuličus. Daudziem šī garduma recepte tiek nodota no paaudzes paaudzē un tā ir vienkārši perfekta. Kūka ir sulīga, salda un neticami garšīga!
Ja tavā ģimenē nav perfektās kuliča receptes, nebēdā! Piedāvājam ideālu recepti garduma pagatavošanai!
Sastāvdaļas:
- 1 l silta piena
- 1 kg cukura
- 500 g sviests
- 10 olas
- 3 olu dzeltenumi
- 150 g svaiga rauga
- 1 tējk. sāls
- 200 g tvaicētas rozīnes
- 100 g sukādes
- 15 g vaniļas cukura
- 2 ēdamk. konjaka
- 2.5 kg miltu
Pagatavošana
Sagatavi pagatavo jau iepriekšējā vakarā. Lai to izdarītu, samaisa olu dzeltenumus, olas, cukuru un pārlej ar uzsildītu pienu. Tad pievieno raugu un izkausētu sviestu. Sajauc visas sastāvdaļas un atstāj uz 8-12 stundām istabas temperatūrā.
Konjaku nedaudz uzsilda un atstāj nostāvēties 10 minūtes. Konjaku pievieno olu masai kopā ar vaniļas cukuru un sāli. Uzber miltus un pievieno atlikušās sastāvdaļas.
Izmērcē rozīnes konjakā un nosusina. Pievieno rozīnes un sukādes mīklai.
15 minūtes mīca mīklu, līdz iegūst mīkstu, viskozu konsistenci. Jūsu ērtībai, jūs varat iemērkt rokas saulespuķu eļļā.
Liek mīklu zem plēves un gaida, līdz tā pieaug 2,5 reizes.
Mīklu liek formās 1/3 no tās augstuma, lai mīklai būtu vieta, kur izplesties.
Ej uz nākamo lapu, lai lasītu tālāk!