Kartupeļi – otrā maize gandrīz katram no mums. Bet, ja godīgi, esam noguruši no banāli pagatavota kartupeļu biezeņa un cepti kartupeļi vairs bērnus neiepriecina.
Tāpēc šodien piedāvājam veidu, kā pagatavot kartupeļus. Tā pildījumam varat izvēlēties visu, kas jums vislabāk garšo.
LASI ARĪ: Kā pareizi izvēlēties jaunos kartupelīšus
Kartupeļi ar sieru, cepti krāsnī
SASTĀVDAĻAS
- 1 kg kartupeļu
- 50 g siera
- 30 g sviesta
- 1 ēdamk. majonēze
- 1 ēdamk. sasmalcinātu diļļu
- 1/2 tējk. sāls
- 4 daiviņas ķiploku
PAGATAVOŠANA
Rūpīgi nomazgājiet kartupeļus un ar dakšiņu veiciet dažus dūrienus kartupelī.
Lieciet kartupeļus krāsnī un cepiet 180 grādos 45 minūtes. Cepšanas laiks var atšķirties atkarībā no bumbuļu lieluma.
Sieru sarīvē uz smalkas rīves.
Ej uz nākamo lapu, lai lasītu tālāk!