Gadās, ka jūs skatāties uz liellopu gaļu tirgū vai lielveikalā – nu vienkārši skaistums. Bet pēc pagatavošanas tā atgādina ādas zoli. Vai arī sulīgai filejai naudas ne vienmēr ir pietiekami, bet, lai vismaz kaut kā apmierinātu savu garšas kārpiņu vajadzības, jūs pērkat ne tik maigu daļu. Masai cilts pārstāvji liellopu gaļu uz brīdi ievieto skudru pūznī… Bet ir veids, kas ir vieglāks un patīkamāks.
Šodien pastāstīsim kā pat vissīkstāko gaļu padarīt maigu un sulīgu. Ātrāks un vienkāršāks veids vienkārši neeksistē.
Labākais un ātrākais veids, kā padarīt gaļu mīkstāku – atstājiet to 30 minūtes vai stundu kivi. Bet mēs iesakām pievienot garšvielas, lai ietaupītu laiku, nevis risinātu šo jautājumu vēlāk. Sāksim!
SASTĀVDAĻAS
- 1-2 kivi
- 1-1,5 kg gaļas
- Sāls
- pipari un citas vēlamās garšvielas
- rozmarīns
- sīpoli vai ķiploki pēc vēlēšanās
PAGATAVOŠANA
Gaļu noskalo un nosusina. Kivi samaļ blenderī vai sarīvē uz smalkas rīves.
Kivi putriņai pievieno garšvielas.
Atstāj gaļu šajā marinādē uz 30 minūtēm. Ja gaļa ir ļoti sīksta, tad var atstāt uz 1-2 stundām. Taču neatstājiet ilgāk kā uz 2 stundām, citādi riskējat iegūt pastēti.
Ej uz nākamo lapu, lai lasītu tālāk!
[…] Šis triks padarīs maigu pat vissīkstāko gaļu! […]