“Ārsts teica, ka mans dēls neizdzīvotu, ja meningīts tiktu atklāts dažas stundas vēlāk!”

 

Ģimene dzīvo Romfordā, Esseksā. Tobijam ir arī dvīņu māsa Hloja.

2010. gada jūlijā Bekija pamanīja, ka viņas dēlam ir problēmas. Viņam bija tikai 5 mēneši. Viņš un viņa māsa piedzima priekšlaicīgi. Kad Bekija gatavojās paņemt bērnus, viņa atklāja, ka viņas dēls atrodas guļus un skatās uz griestiem, bet viņa skatienā kaut kas bija nepareizi. Māte baidījās par sliktāko.

Bekija saka: “Viņš izskatījās ļoti biedējoši, un es sāku uztraukties. Man bija jāstrīdas ar ārstiem, lai pieteiktu savu bērnu uz vizīti. Pēc pārbaudes ārsti teica, ka zēnam nepieciešama steidzama palīdzība. Es biju satriekta, jo Tobijam uzlika skābekļa masku uz sejas, bet tad pieslēdza sistēmai un dažām ierīcēm, kas palīdzēja viņam elpot.”

“Tas bija briesmīgi skatīties uz viņu, jo viņš bija tik niecīgs, bet visapkārt caurules un vadi. Viņam tika diagnosticēts pneimokoka meningīts, smadzeņu gļotādas iekaisums, ko izraisa baktērijas.”

Divas nedēļas zēns cīnījās par savu dzīvību.

Jūsu zināšanai! Agrīnie meningīta simptomi:

  • drudzis, vemšana
  • stipras galvas sāpes
  • izsitumi dažādās vietās
  • stīvs kakls
  • spilgtas gaismas nepanesamība
  • miegainība
  • uzbudināmība
  • iespējami krampji
  • intensīvi vai maigi izteikti pleķi uz galvas
  • apetītes trūkums.

Tad Tobijs tika transportēts uz Džona Redklifa slimnīcu Oksfordā. Tur ārsti nofiksēja viņa ķermeni, lai dotu tam iespēju atveseļoties. Zēns tika ievietots intensīvās terapijas nodaļā, bet izredzes bija gandrīz nekādas. Bekijai pat piedāvāja uzaicināt mācītāju…

“Es biju sagrauta. Es domāju, ka viss ir beidzies, un sagatavoju sevi sliktākajam…”

Divas dienas vēlāk Tobijs sāka kustēties!

“Tas bija cerību stariņš. Katru dienu Tobijam kļuva labāk un labāk. Es nespēju noticēt, ka visu šo laiku viņš cīnījās!”

Divus mēnešus vēlāk zēnam beidzot ļāva atgriezties mājās. Gada garumā ārsti baidījās, ka viņam var attīstīsies cerebrālā trieka infekcijas rezultātā, taču tas nenotika!

Viņš izgāja fizikālo terapiju divu gadu garumā. 5 gadu vecumā zēns kļuva pilnīgi vesels.

Bekija atzina: “Tas bija garš ceļš ejams. Viņš tikai nesen sajutās pilnīgi vesels un spējīgs skriet un lēkt. Es aicinu vecākus būt modriem, kad runa ir par meningīta pazīmēm, jo tas ir ļoti biedējoši! Izsitumi nav galvenā pazīme, jo visbiežāk tie parādās brīdī, kad jau ir par vēlu.”

Ja Jums ir bail par to, kas varētu būt slims, ja atrodat izsitumus, veiciet šo testu:

Paņemiet caurspīdīgu glāzi, izvēlieties gaišu ādas apvidu, kur ir izsitumi, un uzspiediet šai vietai ar glāzi. Ja uzspiežot izsitumi zūd (nepieciešams nedaudz nogaidīt), iemesls nav meningīts. Ja izsitumi neizbalo, tas ir ļoti bīstami, un jums ir steidzami nepieciešama ārsta konsultācija!

Rūpējies par savu veselību un neignorējiet kādu no brīdinājuma signāliem, ko ķermenis vēlas jums nodot!

©TOPRAKSTI.LV / FOTO: marketium.ru

Pievienot komentāru