Asā uzkoda “Mārrutkiņš”. Vulkāniska garša!

Gaidot nedēļas nogali, piedāvājam recepti gardai un asai uzkodai “Mārrutkiņš”!

Sastāvdaļas:

  • Kilograms gatavu tomātu
  • 100 grami mārrutka saknes
  • 100 grami ķiploki
  • 1 tējkarote cukurs
  • 1-2 tējkarotes sāls

Nogatavojušos mīkstus tomātus pārgriež uz pusēm un izņem kātiņu. Nomizo mārrutka sakni. Notīriet ķiplokus. Mārrutkus samaliet gaļas mašīnā vai smalki sablenderējiet.

2

Lai mārrutks nekostu acīs, gaļas mašīnas galam uzvelciet plastikāta maisiņu un apsieniet to. Tad maisiņu ar samaltajiem mārrutkiem varēsiet noņemt un atlikt maliņā.

3

Blenderī vai gaļas mašīnā liek arī tomātus un ķiplokus. Masai pievieno sasmalcinātos mārrutkus, cukuru un sāli pēc garšas. Visu labi samaisa. Uzkodu liek tīrās burciņās un aizvāko. Glabā tumšā vēsā vietā.

4

Ja uzkodu vēlaties uzreiz pasniegt galdā, stikla burciņu vēlams ievietot uz kādu brīdi ledusskapī, lai to atdzesētu.

5

Slēgtās burciņās uzkodu var glabāt pus gadu un ilgāk, taču, ilgstoši glabājot, tas zaudēs košo krāsu, aromātu un asumu.

©TOPRAKSTI.LV/FOTO:MARKETIUM.RU

Pievienot komentāru