Astrologs Andris Račs: daudziem politiķiem rūp tikai sava, nevis valsts nākotne

Kadrs no video

Daudziem politiķiem Latvijā rūp tikai sava, nevis visas valsts nākotne, lai gan šķiet, ka pēdējos gados varasvīri tomēr kļuvuši godprātīgāki, uzskata pazīstamais astrologs un grāmatu autors Andris Račs.

“Neesmu vienīgais astrologs Latvijā, bet zinu vairākus pilsētu mērus, kas atnāk pie manis un vaicā, kā pilsētai klāsies turpmāk. Bet neviens politiķis, kas pie manis pabijis, nekad nav neko prasījis par valsts nākotni, bet tikai pats par sevi. Te es pateikšu tā, varu mēs ievēlam no apakšas – mēs ievēlam tos, sev līdzīgos. Ko tad mēs gribam?” retoriski vaicāja astrologs.

Intervijā grāmatu apgāda “Jumava” vadītājam Jurim Visockim Račs pastāstīja, ka ir papētījis teju gandrīz ikvienu Latvijas politiķi pēc viņam pieejamajiem astroloģiskajiem datiem.

“Bet tauta nemīl nepopulārus lēmumus, lai gan nepopulāri risinājumi parasti ir tie pareizākie. Te ir tā pretruna,” pauda eksperts.

Runājot par astroloģijas ietekmi uz politiskajiem lēmumiem, viņš salīdzināja vienu bijušo un tagadējo Latvijas Bankas prezidentu.

“Viens pieņēma nepopulārus lēmumus, bet otrs tagad ir nācis un pieņem populārus lēmumus. Abiem viņiem ir ļoti atšķirīgs horoskops un izpratne par lietām – viens ir Repše, otrs ir Kazāks.

Pirmais, ko izdarīja Kazāks, ir parādu atlaišana, Repše tā nerīkotos nemūžam, viņš iestājās par ciešu jostu savilkšanu. Bet tautai jau nepatīk “cieša savilkšana”, tautai patīk “atlaižam parādus”. Ja man personīgi prasītu, es teiktu, ka parādu atlaišana nav labs lēmums. Man personīgi patika, ka lats bija stiprs, es zināju spēles noteikumus, bet tagad ir tā, ka varu aizņemties un neatdot,” klāstīja astrologs.

Viņš atzina – ja mēs pieņemtu “absolūti pareizus lēmumus”, ciestu visvājākie un tie, kas nevar vai negrib saprast, ka daudz kas dzīvē ir atkarīgs no pašiem, ne tikai no politiķiem.

“Es, piemēram, esmu mērens optimists tajā ziņā, ka mēs, latvieši, šajos 30 valstiskās pastāvēšanas gados esam kļuvuši nobriedušāki, mums ir kaut kas izkristalizējies, kļūstam gudrāki, ar zaudējumiem, ar populācijas zaudējumiem, bet viedāki. Domājot par valsti, politiķiem, šķiet, tagad ir vairāk godaprāta nekā agrāk, lai gan cilvēks paliek cilvēks,” norādīja Račs.

Pirms mest akmeni politiķu dārziņā, jāsaka, ka arī parastie cilvēki, atnākot pie astrologa, nekad neprasa neko par valsts, bet tikai par savu nākotni. “Par to man sāp sirds,” teica astrologs.

Viņš piebilda, ka pašreizējā krīze sniedz arī lieliskas iespējas, piemēram, iespēju vairāk pievērsties labu grāmatu lasīšanai, lai paplašinātu savu garīgo apvārsni. “Pievienošos daudzbalsīgam korim – vajag lasīt!”

COMMENTS

Pievienot komentāru