Sastāvdaļas:
- 3 olas
- 1 glāze kefīra
- 3/4 glāzes milti
- sāls un pipari pēc garšas
- 1 tējk. cepamā pulvera
- 1 neliela jaunā kāposta galviņa
- sezama sēkliņas apkaisīšanai (pēc vēlēšanās)
- svaigas dilles
Kāpostu smalki sakapā. Nedaudz pasautē uz pannas līdz tie paliek mīksti. Pievieno garšaugus, sāli un piparus pēc garšas, bet nevajag aizrauties, arī mīklai jāpievieno sāls.
Sajauc 1 olu, miltus, cepamo pulveri un kefīru, pievieno šķipsniņu sāls. Mīklai jābūt vidēji biezai. Atlikušās 2 olas sakuļ atsevišķā bļodā.
Nedaudz iesmērē formu ar augu eļļu. Ielej formā pusi no mīklas, pārklāj ar kāpostiem, aplej ar sakultajām olām, tad ar atlikušo mīklu.
Pēc vēlēšanās pīrāgu var apkaisīt ar sezama sēklām.
Pīrāgu cep krāsnī 200 grādos apmēram 20-30 minūtes. Gatavību var pārbaudīt ar zobu bakstāmo.
Šādu gardumu patiesībā var gatavot ar pilnīgi dažādiem pildījumiem: kartupeļiem, zivi, malto gaļu, sēnēm… Katru reizi sanāks kaut kas jauns!
©TOPRAKSTI.LV / FOTO: takprosto.cc