Atrodot pludmalē šo, pārītis tika pie prāvas naudas summiņas! FOTO

Gerijs un Andžela nolēma nedēļas nogalē atpūsties Īrijas jūras pludmalē, kas atrodas tikai pāris kilometru attālumā no viņu mājām. Protams, laika apstākļi aprīlī nav piemēroti peldei, bet vīrs un sieva vēlējās pastaigāt gar krastu, baudot viļņu skaņas…

Pēkšņi viņu romantisks noskaņojums pazuda, jo gaisā sāka planēt pretīga pūstošu zivju smaka. Laulātos tas izbrīnīja, jo pludmalē bija tīrs un nebija nekā, kas varētu būt šausminošās smakas cēlonis.Tad Gerija uzmanību piesaistīja kāds priekšmets, kas izskatījās pēc parasta akmens. Izrādījās, ka tas izdala smaku.

2

Gerijs un Andžela nojauta, ka viņi atraduši vērtīgo ambru- vaļu gremošanas sistēmas produktu, ko, lai cik dīvaini tas neizklausītos, izmanto luksusa parfimērijas ražošanā.

Šī vaskveidīgā viela veidojas vaļu tēviņu zarnās un iznāk ārā vemšanas laikā. Un, tāpēc, ka tas ir mazliet vieglāks nekā ūdens, viļņi to izskalo krastā.

3

Neskatoties uz ne visai cēlo izcelsmi un sākotnēji briesmīgo smaku, šo vielu augstu vērtē parfimēri. Patiesībā, pēc tīrīšanas un žāvēšanas vielas smarža tiek mīkstināta un kļūst patīkama. To lieto kā smaržu atslēgu, novēršot sarežģītu parfimērijas kompozīciju ātru sairšanu.

4

Ambra jau agrāk bija ļoti dārgs produkts, bet ar vaļu komerciālo medību aizlieguma ieviešanu, tā kļuvusi zelta svara vērtē. Tagad to var atrast tikai peldam jūrā vai izskalotu krastā.

Viljamsu pāra vienreizējais atradums sver nedaudz vairāk nekā pusi kilograma, un tā vērtība tiek lēsta 50000 mārciņas, kas ir vairāk nekā 71 tūkstoši dolāru!

5

Lūk, kā Viljamsiem uz galvas uzkrita vesela naudas kaudze! Esiet uzmanīgi un skatieties sev zem kājām- kas to zina, kādi dārgumi tur mētājās!

©TOPRAKSTI.LV / FOTO: ofigenno.cc

COMMENTS

Pievienot komentāru