Sastāvdaļas:
- 2 pusītes vistas filejas (vai 1 vesela krūtiņas)
- 50-70 g rīvēta cietā siera
- 2-3 daiviņas ķiploka
- 1 burkāns
- 1 neliela pētersīļu buntīte
- 2-3 ēdamk. majonēzes
- sāls un pipari pēc garšas
- augu eļļa
Pagatavošana:
Vistas krūtiņu sagriež plānās šķēlēs, nedaudz izklapē, uzber sāli un piparus.
Sagatavo pildījumu. Burkānu nomizo, sarīvē. Sajauc burkānus, sieru, sakapātus pētersīļus, caur spiedi izspiestus ķiplokus, majonēzi. Nedaudz pieber sāli, samaisa.
Liek nelielu daudzumu pildījuma katrā filejas plāksnē, sarullē rullītī. Stingri nostiprina ar diegu.
Rullīšus apcep augu eļļā, līdz tie kļūst zeltaini brūni, noņem diegus. Liek traukā ar nedaudz ūdens vai buljona, un liek trauku 200 grādu uzkarsētā cepeškrāsnī uz 15-20 minūtēm.
Pasniegt rullīšus var gan karstus ar piedevām, gan aukstus.
©TOPRAKSTI.LV / FOTO: takprosto.cc