Baznīcas skolotājs apšauj draudzi. Sīkākas ziņas par briesmīgo traģēdiju Teksasā. FOTO

Šausminoši notikumi neļauj atslābināt Amerikas Savienoto Valstu iedzīvotājiem un cilvēkiem visā pasaulē. Lasvegasā un Ņujorkā notikušie teroristu uzbrukumi joprojām ir ziņu aktualitātēs, bet tagad ir jauna asiņaina traģēdija Teksasā.

5.novembrī pulksten 11.30 pēc vietējā laika nelielā pilsētā Šaterlandspringsā kāds vīrietis ienāca baznīcas ēkā un atklāja uguni. Tajā brīdī norisinājās svētdienas dievkalpojums, tāpēc ēkā bija daudz draudzes locekļu. Tiek ziņots par 26 mirušiem un vairāk nekā 20 ievainotiem, to vecums svārstās no 5 līdz 72 gadiem.

“Uzbrucējs piebrauca pie baznīcas, izkāpa no automašīnas un atklāja uguni uz baznīcu. Pēc tam viņš piegāja pie baznīcas labās puses, turpinot apšaudi. Vēlāk viņš ienāca baznīcā un turpināja šaut” stāsta Teksasas Valsts drošības departamenta vadītājs.

Saskaņā ar provizoriskiem datiem baltais vīrietis ģērbies melnā, bruņu vestē un ar Ruger AR šauteni, iegājis baznīcā un atklājis uguni cilvēkiem. Viņš bija bijušais militārists Devins Kellijs, kurš ar negodu atbrīvots no ASV gaisa spēkiem par viņa sievas un bērna piekaušanu. Pēc dienesta viņš strādājis par draudzes skolotāju.

Saskaņā ar rajona policijas komisāra teikto, uzbrucējs automašīnā atstāja nozieguma vietu un vēlāk tika atrasts miris. Pagaidām arī nav zināms, vai viņu nošāva tiesībsargājošie darbinieki vai viņš izdarījis pašnāvību. Pastāv arī versija, ka viņu nogalinājis kāds no bruņotiem iedzīvotājiem.

“Mēs dzirdējām šaušanu no pusautomātiskā ieroča. Mēs bijām apmēram 50 metru attālumā no šīs baznīcas” stāsta kāda no incidenta aculieciniecēm Kerija Matula. “Šeit mums ir ļoti maza kopiena, visi cenšas saprast, kas notiek.”


Ej uz nākamo lapu, lai lasītu tālāk!

Pievienot komentāru