Bezkaunīgs zaglis izvilka naudu no pensionāres krūštura. Atmaksa nebija ilgi jāgaida! FOTO

Nesen Marija nolēma nopirkt jaunas kurpes. Pirms brauciena uz universālveikalu večiņa ar pavadoni izņēma no bankas konta viņas ikmēneša pensiju, kas ir 600 $. Pie bankas Marija pamanīju jaunu vīrieti, kurš vēroja viņu kā viņa izņem naudu, bet nepievērsa tam lielu nozīmi. Tomēr tas, kas notika universālveikalā, večiņai bija pilnīgs pārsteigums!

2

Drošības kamerām veikalā Regine izdevās fiksēt to pašu garmataino vīrieti, paejot garām Marijai. Sēžot ratiņkrēslā un apskatot preces, Marija pat nejuta, kā vīrietis ātri izvilka no viņas krūštura aploksni ar $ 600 pensiju. Tā bija visa Marijas nauda!!! Vecā dāma bija izmisumā, jo bez šīs naudas nespētu samaksāt par mājokli, elektrību un pārtiku.

Kad Marija pamanīja to, kas bija noticis, viņa sauca pēc palīdzības, bet zaglis jau bija pazudis no veikala. Incidents ātri izplatījās pa pilsētu, un anonīmais zaglis nekavējoties tika nodēvēts par “sliktāko cilvēku Ņujorkā”.

Tagad tā bija policijas goda lieta- noskaidrot, kas to izdarīja… Par laimi, videokamera detalizēti nofilmēja visu laupīšanas procesu. Divas dienas vēlāk policija sagūstīja zagli paša mājā. Šis 26 gadus vecais vīrietis no Bruklinas ir apsūdzēts vairākos laupīšanas un zādzību gadījumos un noziedzīgā sveša īpašuma piesavināšanās.

3

Šķiet, ka taisnīgums ir panākts. Bet šeit mūsu stāsts ievirzās aizkustinošā gultnē.

Ņujorkieši ne tikai kritizēja zagli, bet ieskāva Mariju ar laipnību un līdzdalību. Veikala īpašnieks iedeva Marijai 600 $ skaidrā naudā, kā kompensāciju. Turklāt viņš uzdāvināja viņai kurpes, kuras viņa gatavojās iegādāties.

4

Bet Fēlikss Roke, Ņujorkas mērs, Marijai pasniedza čeku par 1000 $, ziedojumu veidā.

5

Bet ar to brīnumi nebeidzās! Iedzīvotāji bija izveidojuši tiešsaistes ziedojumu vākšanu, kas ļāva Marijai savākt vēl kā $ 2000!

6

Marija teic, ka viņu pārsteidz tāda mīlestības un laipnības izpausme no svešiniekiem visā pasaulē. Šis stāsts vēlreiz pierāda, ka mūsu pasaulē nav izmiruši labi cilvēki ar labu sirdi!

©TOPRAKSTI.LV / FOTO: marketium.ru

COMMENTS

  • <cite class="fn">Ināra Štīgnere</cite>

    irēne= kaut viens ar tik celu sirdi kā tam veikala īpašniekam,dzīvotu Latvijā ! šeit tiešām IR daudz tādu,kas būtu pateicīgi pat par mazu uzmanību,palīdzību no veikalu īpasniekiem,taču….diemžēl

Pievienot komentāru