Bišu maize – tik vērtīgs produkts, ka uzskaitījumam “trūkst vietas internetā”!

Bišu maizei, ar kuru bites baro savas kūniņas, ir ļoti unikāls sastāvs un īpašības. Tāda bioloģiskā aktivitāte mūsdienās nepiemīt nevienam citam produktam pasaulē.

Bišu maize ir piesātināta ar minerāliem: kāliju, magniju, dzelzi, kalciju un vitamīniem (A, C, P, E). Kālijs nepieciešams sirds muskulim, vielmaiņai, toksīnu izvadīšanai no organisma, magnijs – nervu sistēmai, dzelzs regulē asinsradi, asins sastāvu un hemoglobīnu, bet kalcijs ir atbildīgs par kaulu sistēmu un tās stiprumu.

Netradicionālajā medicīnā ar bišu maizi ārstē virkni dažādu slimību, to skaitā anēmiju, sirds mazspēju, galvas smadzeņu asinsrites traucējumus, infarktu, insultu, hepatītu, kuņģa čūlu, alerģijas, gripu, potences traucējumus, neauglību vīriešiem, alkoholismu, narkomāniju, galvaskausa un smadzeņu traumas, ginekoloģiskas kaites.

Bišu maize, ko parasti pārdod granulu vai dražeju veidā, jāsūkā kā konfekte, un vismaz pusstundu pēc tam nedrīkst neko uzdzert virsū. Siekalas pašas ir spējīgas visas nepieciešamās vielas nogādāt organismā. Vienīgais izņēmums, kad bišu maizi nedrīkst lietot, ir, ja šis produkts izraisa alerģiju.

* Sevišķi veselīga bišu maize ir, ja organismā radies kālija deficīts. Lietojot kāliju farmaceitisko preparātu veidā, efekts ir daudz mazāks: tas sliktāk uzsūcas un turklāt izraisa blaknes (tiek bojāta gļotāda, iznīcināta zarnu trakta mikroflora).

Toties bišu maize ir dabisks produkts. Tā ne tikai novērš kālija deficītu, bet arī palīdz asinsvadiem atgūt elastību, likvidē holesterīna nogulsnējumus, stimulē asinsriti, atjauno zarnu trakta mikrofloru. Šādā gadījumā to lieto 2–4 nedēļas pa 2 dražejām trīs reizes dienā.

* Sirds-asinsvadu slimību gadījumos bišu maize ātri novērš galvassāpes un sāpes krūtīs. Piesātinot sirds muskuli ar barojošajām vielām, vienlaikus tiek rosināti arī maiņas procesi šūnu līmenī un izvadīti sārņi.

Vienreizējā deva hipertoniķiem un hipotoniķiem ir 1–2 grami (2–3 dražejas) dienā (vislabāk – pa vienai trīs reizes dienā).

Bērniem vecumā no 6 mēnešiem līdz gadam – pa 1–2 dražejām dienā. Tā kā bišu maize nodrošina asins pieplūdumu kuņģim, hipertoniķiem to labāk lietot pirms ēšanas, bet hipotoniķiem – pēc maltītes.

* Infekcijas slimību profilaksei pieaugušiem cilvēkiem ieteicami 2 grami (6 dražejas) dienā (2–3 reizēs), bet bērniem – 0,5 grami (2 reizes pa vienai dražejai).

* Infekcijas slimību (gripas, angīnas, ARVI, faringīta, hepatīta) ārstēšanai – pa 2 gramiem (6 dražejas) sešas reizes dienā, bet pēc tam, kad temperatūra būs pazeminājusies, – četras reizes dienā.

* Pārtikas alerģijas un vitamīnu un minerālvielu izraisītu ādas slimību gadījumos – pa 0,5 gramiem (2 dražejām) trīs reizes dienā.

* Pret kuņģa-zarnu trakta kaitēm (gastrītu, kolītu, kuņģa un divpadsmitpirkstu zarnas čūlu) – pa 6–8 dražejām trīs reizes dienā.

* Potences atjaunošanai – pa 4 dražejām trīs reizes dienā.

* Prostatas adenomas ārstēšanai – pa 4–6 dražejām 2–3 reizes dienā.

* Grūtniecības sākumposmā pret iespējamo toksikozi un spontāno abortu – pa 4–7 dražejām 2–3 reizes dienā. Šāda pati deva ieteicama arī pēcdzemdību laikā asinsrades procesa atjaunošanai un laktācijas uzlabošanai.

Pievienot komentāru