Brīvs un laimīgs pirmo reizi savā dzīvē: Lācis, kurš kopš mazotnes uzaudzis būrī, tiek atbrīvots pēc 16 gadu gūsta. FOTO

Nesen piedzīvots izkustinošs brīdis, kad no mazotnes gūstā izaudzētais lācis, kurš ticis izmantots suņu cīņās, tiek atbrīvots pēc 16 gadiem būra gūstā.

Taisons tika turēts ieslodzījumā mežmalā netālu no pilsētas Ivano Frankivskas Ukrainas rietumos kopš 2001. gada, kad viņa māti nežēlīgi mednieki nogalināja viņa acu priekšā.

Kā apgalvo aktīvisti, 230 kilogramus smagais brūnais lācis briesmīgi cieta no saviem saimniekiem, viņu bieži ieslēdza ķēdēs viņa mazajā būrī, piesēja pie koka un viņš bija spiests cīnīties ar mežonīgiem suņiem.

Kad lācis tika atbrīvots no būra, labdarības organizācija Četras ķepas uzņēmās tā ārstēšanu.

Neviens nezina, cik daudz dzīvnieks pārcietis, jo viņa biezais kažoks ir uzaudzis pāri viņa rētām.

Glābējs pārbauda, lai pārliecinātos, ka trankvilizators ir iedarbojies, pirms lācis tiek atbrīvots.

Viņa glābēji, komanda no starptautiskās dzīvnieku labklājības grupas Četras ķepas, saka, ka ir simtiem tādu lāču, ko mednieki paslēpuši Ukrainā un Krievijā, kas maz zina par dzīvnieku labturības jēdzienu.

Taisons, ir viens no veiksmīgajiem. Ukrainas žurnālists uzzināja par viņa ieslodzījuma vietu, kas atrodas netālu no Ivano Frankivskas pilsētas, un izteica savas bēdas.

Mednieki, daudzi no kuriem ir lielā mērā aizmirstā, bet brutālā kara, kas joprojām turpinās ar prokrieviskajiem separātistiem Ukrainas austrumos veterāni, sagūstīja lāci izcirtumā, kas kalpoja par dzerstiņu un bārbekjū vietu un suņu cīņu arēnu.

Taču Ukrainā pašlaik tiek apspriests likums, kas drīzumā gaidāms nonāks līdz parlamentam, kas uz visiem laikiem izskaudīs savvaļas dzīvnieku turēšanu sprostos privātām vajadzībām.

Sprostā: šajā baisajā būrī Taisons tika turēts 16 gadus. Glābēji saka, ka viņu regulāri no tā izvilka, lai izmantotu suņu cīņās.

Lāča sagūstītāji beidzot izvēlējās pareizo ceļu un piekrita Četru ķepu glābšanas operācijai.

Kad glābēji ieradās atbrīvot lāci, tā stāvoklis bija ļoti smags, šķita, ka viņš ir padevies smagajam liktenim.

Mednieki, kas bija ģērbušies paramilitārajā apģērbā, pēkšņi nolēma, ka viņi tomēr grib lāci paturēt. Runājot ar dzīvnieku glābšanas biedrību, viņi acīmredzot mainīja savas domas par lāča atbrīvošanu.

Ej uz nākamo lapu, lai lasītu tālāk un skatītos bildes!

Pievienot komentāru