Cilvēks var atjaunoties mūžīgi. Kāpēc tā nenotiek?

Foto – Pixabay

Sveicot draugus, tuviniekus vai kolēģus, parasti vēlam panākumus, laimi un, protams, veselību, jo, ja ir laba veselība, sasniedzams arī viss pārējais.

Veselības jautājumi ir arī daudzu pasaules zinātnieku uzmanības lokā, un pastāv gana daudz teoriju, kas skaidro gan labas, gan sliktas veselības cēloņus. Viena no šīm teorijām ir saistīta ar Zemes gravitācijas spēka ietekmi uz organismu.

Jebkura tehniska ierīce, jebkura mašīna, ko cilvēks radījis savām rokām, ar laiku nolietojas. Lai tā kalpotu ilgi un nevainojami, nepieciešama aprūpe: ik pa laikam jānomaina atsevišķas detaļas un jāveic arī citi atjaunināšanas pasākumi. Atšķirībā no mašīnas cilvēka ķermenis ir ideāls, jo tas pats sevi atjaunina (katra šūna ir spējīga pašatjaunoties).

Piemēram, kuņģa gļotāda atjaunojas pēc 3 dienām, asinsvadu sistēma pilnībā atjaunojas pēc 80 dienām, bet skelets – pēc 7 gadiem. Šos procesus vada veģetatīvā nervu sistēma, kas tādējādi ik pēc vairākiem gadiem dod cilvēkam pilnīgi jaunu ķermeni. Te, protams, varētu domāt, ka tādā gadījumā mums visiem vajadzētu dzīvot mūžīgi, taču tā nenotiek. Kāpēc?

Ja mēs zinātu, kāds atmosfēras staba smagums uz mums nemitīgi spiež, mēs būtu šokā. Milzu spiediens deformē mugurkaulu, saplacina diskus… Taču tā ir tikai pusbēda. Nelaime tā, ka veģetatīvā nervu sistēma atrodas mugurkaula, kakla un krūšu daļā.

Mugurkaulam deformējoties, tiek traucēta atjaunināšanas sistēmas darbība – pašatjaunināšanās procesi apstājas, uzrodas visvisādas slimības un iestājas vecums.

To visu var viegli pierādīt dažādos eksperimentos. Piemēram, ja nobloķē nervu, kas no mugurkaula iet uz zobu, zobs sāk ātri sadrupt, ja nobloķē redzes šķiedras, kas iziet no mugurkaula kakla daļas, rodas redzes traucējumi.

Līdzīgi var izskaidrot arī pēkšņas nāves cēloņus. Ir nervu zari, kas no mugurkaula iet uz sirds muskuli un, cilvēkam neveiksmīgi pagriežoties, nervu var saspiest, rezultātā var tikt izraisīta sirds apstāšanās. Tā var izskaidrot arī mūža garuma samazināšanos, plikpaurības sākšanos, izmaiņas ādā un daudz ko citu.

Taču visi šie apstākļi sniedz arī zināmu daļu optimisma. Proti, ja slimību cēloņi atrodas vienā vietā – mugurkaulā, tas nozīmē, ka to novēršanai jāārstē tikai mugurkauls, turklāt neizmantojot nekādas zāles.

Dienas nogalē cilvēks parasti ir īsāks nekā no rīta, kad tikko pamodies. Smagatlēti pēc katra treniņa kļūst īsāki par aptuveni 4 cm. Tieši šā iemesla dēļ viņu vidū praktiski nav sastopami ilgdzīvotāji.

Auguma samazināšanos – skriemeļu saplacināšanos – var izraisīt pat kratīšanās, braucot transporta līdzeklī pa nelīdzenu ceļu. Lai mugurkaulā nesāktos neatgriezeniskas izmaiņas, jāiemācās nepārtraukti turēt savu augumu tādu, kāds tas bija no rīta pamostoties.

Šim nolūkam ir izstrādāti speciāli trenažieri ar gravitācijas efektu: jau pēc pirmajiem izmēģinājumiem cilvēki jutās it kā jaunāki, bet daļai pat sāka atjaunoties un normalizēties redze.

Speciālisti uzskata, ka tā ir trešās tūkstošgades medicīna, kad pamazām daudzu slimību ārstēšanā varēs atteikties no ierastajiem medikamentiem.

Pievienot komentāru