Sastāvdaļas:
Braunijam:
- 200 g tumšās šokolādes
- 200 g sviests
- 200 g pūdercukurs
- 3 olas
- 110 g miltu
Siera kūkai:
- 400 g krēmsiera
- 150 g pūdercukurs
- 1/2 tējk. vaniļas ekstrakta
- 2 olas
Krēmam:
- 300 ml saldā krējuma (33% un vairāk)
- 100 g pūdercukurs
- 150 g ogu vai šokolādes (pēc izvēles)
Pagatavošana:
Braunijs:
1. Uzkarsē krāsni līdz 170 C.
2. Ūdens peldē izkausē šokolādi
3. Ar mikseri sakuļ sviestu un pūdercukuru, līdz tie pārvēršas viendabīgā masā.
4. Pievieno masai vienu olu, turpinot kult.
5. Lēnām pievieno miltus, rūpīgi maisot mīklu.
6. Pievieno šokolādi un vēlreiz samaisa. Lieciet masu sagatavotajā formā un izlīdziniet virspusi.
Siera kūka:
7. Saputo krēmsieru, pūdercukuru un vaniļas ekstraktu.
8. Turpinot kult, pievieno vienu olu. Masai jābūt vieglai un krēmīgai.
9. Uzklāj braunija kārtai un izlīdzina.
10. Cep 30-40 minūtes vai līdz krēmsiera kārta kļūst stingra un tās malas kļūst zeltaini brūnas (centrs joprojām paliek bāls). Pilnībā ļaujiet atdzist, pārklājiet un ielieciet ledusskapī uz vismaz 2 stundām, vēlams uz visu nakti.
Krēms:
11. Sakuļ saldo krējumu ar pūdercukuru. Varat pievienot ogas, ja vēlaties.
12. Izņem no formas brauniju ar siera kūku un pārklāj ar putukrējumu, rotā ar ogām vai šokolādi.
©TOPRAKSTI.LV / FOTO: adme.ru