Elle Venecuēlas slimnīcu palātās FOTO

1

Pirms vairākiem gadu desmitiem Venecuēla bija valsts ar visaugstāko dzīves līmeni Latīņamerikā. Tagad, zemo naftas cenu dēļ, Venecuēlā krīze ir tik nopietna, ka tā var arī sagaidīt humanitāro un sociālo katastrofu. Prezidents Nikolā Maduro 14. maijā vēl uz diviem mēnešiem pagarināja ārkārtas stāvokli, sakot, ka tas tiek darīts, lai “neitralizētu ārvalstu agresiju”.

Svarīgākās valsts sistēma vairs faktiski nestrādā, tostarp veselības aprūpe. Jaundzimušie mirst katru dienu, apgalvo kādas klīnikas ķirurgs, un tā ir tikai daļa no krīzes. Slimnīcās trūkst ne tikai antibiotikas un zāles pret nāvējošām slimībām, bet arī elektrība, pārtika un pat ūdens. Šīs fotogrāfijas dažādās Venecuēlas klīnikās uzņēmusi Meridita Kohuta no New York Times.

Ej uz nākamo lapu, lai lasītu tālāk un skatītos bildes!

COMMENTS

  • <cite class="fn">AIVARS ZABLACKIS</cite>

    Nez ko tikai pie mums Latvijā neredz tās zemās benzīna cenas…?! Lai cik zemas cenas nebūtu VALDīBA starpību aizpilda ar akcīzes nodokli, un tā viņiem uzpeld ārpusbudžetā pa 50 milioniem lai varētu notriekt mums izkrāpto naudu savās algās un citās bezjēdzīgās shēmās…

Pievienot komentāru