“Es redzēju, kā viņš pļauj ķermeņus… Viņi aizlidoja pa malām.” Briesmīga traģēdija Melburnas sirdī. FOTO

Ceļu satiksmes negadījumu rezultātā pasaulē katru gadu iet bojā vairāk nekā miljons cilvēku. Visaugstākais mirstības līmenis ir postpadomju valstīs un Āfrikā. Tas ir vairāk nekā divas reizes augstāks kā Eiropā.

Lielisks piemērs cīņai ar negadījumiem ir Austrālijā. Vairāku gadu garumā vietējā vara spējusi ievērojami samazināt cietušo un bojā gājušo skaitu. Bet, diemžēl, problēma nav atrisināta līdz galam.

21. decembrī pulksten 16:30 pēc vietējā laika Melburnas centrā Suzuki SUV lielā ātrumā pārlidoja krustojumu pie sarkanās gaismas, notriecot gājējus un ietriecās tramvaja pieturā.

“Vadītājs brauca ar ātrumu 80-100 km / h un bremzēja tikai tad, kad viņš bija notriecis 12-15 cilvēkus, bet pēc tam ietriecās tramvaja pieturā” stāsta kāds no negadījuma aculieciniekiem.

Vietējais televīzijas kanāls ziņo par vismaz 19 cietušajiem, starp kuriem ir pirmsskolas vecuma bērns. Viņš tika nogādāts Karaliskajā Bērnu slimnīcā ar smagām galvas traumām.

Traģēdijas vietā nekavējoties tika aizturēts 32 gadus vecais vadītājs un 24 gadus vecais pasažieris, abu personības netiek atklātas. Pagaidām varasiestādes atsakās klasificēt notikušo kā teroraktu.

“Šajā etapā mēs uzskatām, ka tā bija apzināta rīcība, bet mēs nezinām motīvus”, teikts oficiālajā paziņojumā.

“Viņš ātri pārbrauca pie sarkanās gaismas, un pēc tam trieciens, trieciens, trieciens, tie sekoja viens pēc otra” saka aculiecinieks.

Ej uz nākamo lapu, lai lasītu tālāk!

Pievienot komentāru