Esiet uzmanīgi! Ķīnieši sākuši gatavot plastmasas rīsus! Uzzini, kā pārbaudīt.

Tagad iedomājieties, ka ir informācija, ka daži ražotāji gatavo rīsus no sintētiskiem materiāliem (plastmasas)! Tas ir briesmīgi, bet, diemžēl, realitāte.

 

Mēs visi zinām, ka daži uzņēmumi izmanto ķimikālijas savos produktos, bet plastmasas rīsi no Ķīnas – jauna līmeņa briesmas! Pētījumi liecina, ka daži no rīsu ražotājiem Ķīnā saražojuši rīsus no sintētiskiem materiāliem, lai gan bija jāizmanto dārgie rīsi Wuchang.

Saskaņā ar Korejas Times, šī krāpšana ir panākta, sajaucot kartupeļus, saldos kartupeļus un plastmasu. No šīm sastāvdaļām veido “graudus”, ko ir grūti atšķirt no īstiem rīsiem! Virs tiem tiek izsmidzināts aromāts, kas dod rīsu smaržu, ļoti līdzīgu Wuchang šķirnes rīsiem.

Protams, izmantot šādus rīsus ir ļoti toksiski un kaitīgi veselībai! Kāda Ķīnas amatpersona apliecināja, ka trīs bļodas šo mākslīgo rīsu var pielīdzināt vienam plastmasas maisiņam.

Kaut arī šie rīsi importēti ne visās valstīs, tomēr tie jau devušies ārpus dzimtās Ķīnas. Ja Jūs vēlaties pārliecināties, ka jums ir dabisks produkts, pārliecinieties šādā veidā.

1.Rīsi peld vai nogrimst

2

Ieber ēdamkaroti rīsu glāzē ūdens un skatieties. Dabiskie rīsi ir blīvi, tāpēc atradīsies glāzes dibenā, ja rīsi nav īsti, tie peldēs pa virsu.

2. Pelējums kā palīgs

Pagatavojiet nelielu porciju no rīsiem un ievietojiet slēgtā konteinerā. Atstājiet uz dažām dienām un pēc tam pārbaudiet. Ja pelējums neparādās, tad jums ir viltojums.

3. Skatīties vārīšanos

Ja veidojas bieza nogulšņu kārta, tad jums ir iemesls bažām!

4. Piešaujiet sērkociņu

3

Ja jums ir viltojums, tad mijiedarbībā ar uguni rīsiem parādās specifiska smaka, bet vissvarīgākā lieta – tie sadegs!

Iespēja, ka jums ir mājās ir viltoti rīsi, ir ļoti maza, bet tomēr, kā saka: “Sargi sevi pats, un Dievs tevi sargās!” Šie fakti vēlreiz apliecina, ka, diemžēl, ne visi ražotāji rūpējas par savu klientu veselību!

©TOPRAKSTI.LV / FOTO: marketium.ru

Pievienot komentāru