Filipīnās no palmas noceļ vīrieti: Nespēsi noticēt, uzzinot cik ilgi viņš tur sēdējis!

Lai gan visi vietējie iedzīvotāji zināja Gilberta stāstu, neviens neko nedarīja, kamēr tas nokļuva sociālajos tīklos un plašsaziņas līdzekļos, izraisot milzu uzmanības un sašutuma vētru. Ciemā ieradās filmēšanas grupa, un galu galā tas pārliecināja varas iestādes palīdzēt ģimenei nocelt Gilbertu no koka.

2017. gada 11. oktobrī 50 cilvēku komanda kopā ar Gilberta ģimeni mēģināja pārliecināt vīrieti brīvprātīgi nokāpt, pēc tam viņi sāka zāģēt koku ar motorzāģi. Darbs bija jāveic rūpīgi, jo viens nepareizs solis varētu novest pie Gilberta nāves.

Gilberts, nokāpis no koka, bija pārklāts ar čūlām un kukaiņu kodumiem. Viņš cieš no muskuļu atrofijas, un viņa mugurkauls ir deformēts. Bet vīrieša prāts ir visvairāk bojāts. Saskaņā ar sākotnējām psihiatra aplēsēm, 47 gadus vecajam Gilbertam ir psihozes, halucinācijas un uzmācīgās bailes, ka kāds mēģina viņu nogalināt. Vīrietism tika izrakstītas zāles, ko viņam būs regulāri jālieto, lai atgrieztos normālā dzīvē.

Gilberta traģiskais stāsts izraisīja vētrainu sociālo tīklu lietotāju reakciju. Daudzi piedāvāja palīdzību Gilberta mātei. Tika izveidots bankas konts ar nosaukumu “Vinifreda”, lai cilvēki varētu veikt ziedojumus.

©TOPRAKSTI.LV / AVOTS: bigpicture.ru

Pievienot komentāru