FOTO: Linda Mūrniece peldas pa pliko, vāc vīgriežu tēju un vēro krupju dzīvi

Ekrānuzņēmums no Facebook

Uzņēmēja, bijusī iekšlietu ministre Linda Mūrniece Facebook publicējusi vairākas fotogrāfijas no šīs vasaras savā lauku īpašumā Vecpiepalgā.

Daudzi soctīklu lietotāji pozitīvi novērtējuši Mūrnieces attēlu, kurā viņa redzama, peldoties piemājas dīķī.

Saulainajās un siltajās dienās Mūrniece dodas pļavā ievākt tējas un ārstnieciskus augus – īpaši – vīgriezes tējai, kas slavena ar nomierinošu iedarbību.

Viņa tāpat fiksējusi skaistas ainas spēcīgo lietusgāžu laikā.

Mūrniece arī ir lielos draugos ar visām dzīvajām radībām, kas mājo laukos. Kādā ierakstā viņa dalās pārdomās, vai mazajam krupītim vajadzētu dot vārdu.

“Pirms laika domāju – bučot vai nebučot man to mazo krupīti. Kāds teica – maziņš, lai paaugas. Cits ieteica bučot nost un tad domāt. Tā nu tagad mums ar viņu ir izveidojušās tik nopietnas attiecības, ka apsveru, vai vārdu viņam dot.

Pēc tam, kad pirmo riezi tikāmies, palaidu šo savās gaitās. Pēc pāris dienām atbraucu – nez kā iekritis pagrabā zem vāka un pavisam vārgs tur sēž. Aizstiepu pie ūdens, ik pa laikam apraudzīju, vai atkal kur nav iekritis un aizmirsu par viņu.

Apmēram pēc nedēļas nu jau paaudzies mans krupītis (pēc acīm redzēju – manējais) vakarā ieradās uz terasīti pie pasēdēšanas sveču gaismā. Un tā trīs vakarus pēc kārtas. Kamēr aizbraucu uz Rīgu. Pilsētā domāju – vai viņš atkal vakarā tai pašā laikā nāk uz terasīti?

Vakar vēlu atbraucu un – jā – šis atkal klāt un uzstājīgi mēģina lēkt pa terases pakāpieniem uz māju pusi.

Šorīt? Šorīt viņš bija iekritis spainī un tur atkal sastindzis sēdēja, netiekot laukā. Izvilku, salaistīju ar ūdeni un noliku zālītē. Attapās, aizgāja savās gaitās.”

Pievienot komentāru