Īrija un Lielbritānija gatavojas pēdējos 56 gados spēcīgākajai vētrai Ofēlija

Dzeltenā trauksme ir izsludināta lielākajā daļā Apvienotās Karalistes rietumos ar nopietnāku oranžo brīdinājumu Ziemeļīrijai.

Meteoroloģiskais dienests brīdina: “Iespējami bojājumi ēkām, piemēram, plāksnes, kas norautas no jumtiem, kā ari lidojoši atkritumi, iespējams, var izraisīt traumas un briesmas dzīvībai.”

Meteoroloģiskā dienesta pārstāvis atklāj MailOnline: “Viesuļvētra Ofēlija lēnām pagriež savu ceļu tuvāk mums. Vētras epicentrs vispirms skars Īrijas dienvidrietumus, aptuveni pulksten 11:00. Visai Īrijas Republikai ir izsludināts sarkanais brīdinājums, ko es nekad neesmu pieredzējis iepriekš, un iespējamas brāzmas vairāk kā 35 m/s. Vēlāk dienā būs 31 m/s vēji, kas sasniegs Rietumu Velsu un Menas salu.
Skotijas dienvidrietumos iespējami plūdi, un vētras dēļ var rasties daži piekrastes bojājumi.”

Tiek prognozēts, ka otrdien vējainie laika apstākļi virzīsies uz Skotijas ziemeļiem un dienvidiem, un šajās teritorijās tiks saglabāts dzeltenais brīdinājums. Taču, tuvojoties vakarpusei, vēja ātrums samazināsies.

Tikmēr Īrijas Republikā laika prognozētāji brīdina par iespējamiem draudiem dzīvībai sarkanās trauksmes dēļ – vislielākās vēja brāzmas gaidāmas Galvejā, Maijo, Klērā, Korkā un Kerijā. Pārējā valstī izsludināta oranžā trauksme.

Īrijas aizsardzības spēki ir gatavi izvietot resursus, tostarp transporta un inženiertehniskos resursus.
Sabiedrībai ir ieteicams, ja vien iespējams, atturēties no atrašanās uz ielas vētras laikā un izvairīties no piekrastes teritorijām. Velosipēdisti brīdināti neizmantot velosipēdus.

Nacionālā ugunsdzēsības un ārkārtas situāciju vadības direkcija ziņo, ka vētra sasniegs Keriju plkst. 6:00.

Dublina lidosta un Šenonas lidosta konsultē pasažierus, lai pirms ceļojuma pārbaudītu jaunāko lidojumu informāciju.
Korkas lidosta vēsta, ka iespējama lidojumu atcelšana, piebilstot: “Mēs lūdzam visiem pasažieriem pārbaudīt lidojuma statusu savā aviokompānijā un pirmdien izvairīties no došanās uz Korkas lidostu, ja vien tas nav absolūti nepieciešams.”

Reaģējot uz pasažieru jautājumiem, Aer Lingus ziņo, ka uzmanīgi uzrauga situāciju un līdz šim grafikā nav veiktas nekādas izmaiņas.

Skotijā vietējā aviokompānija Loganair piedāvā bezmaksas lidojumu izmaiņas maršrutos, kurus var skart smagie laika apstākļi. Uzņēmums vēsta, ka šobrīd joprojām plāno izmantot normālu pilnu grafiku pirmdienās un otrdienās.

TOPRAKSTI.LV / AVOTS dailymail.co.uk

Pievienot komentāru