Sastāvdaļas:
- 1 l piena
- 0,5 l kefīra
- 1 ola (vai 4 paipalu olas)
- 1 tējk. sāls
- 1 tējk. cukurs
- 1 tējk. citrona sula
Pagatavošana:
Uzvāriet pienu, noņemiet no karstuma. Pievienojiet sāli un cukuru.
Maisot pienu, ielejiet kefīru (istabas temperatūrā). Visu maisiet līdz piens sastingst.
Caurdurī ieklājiet marli, salocītu 4 slāņos, vai kokvilnas vafeļu dvieli. Caurduri ielieciet bļodā, lai savāktu sūkalas.
Karstu masu lieciet caurdurī. Ļaujiet 15-20 minūtes notecēt sūkalām. Šajā laikā periodiski izmaisa masu, jo sūkalas atdalīsies no siera (Daudz nespaidiet!).
Olu sakuļ ar citronskābi līdz putām.
Turpinot kult, pievienojiet pa daļām vēl neatdzisušo biezpienu sakultajā olā. Vajadzētu izveidoties gaisīgai biezpiena masai.
Iegūto biezpiena masu atdzesē, ievietojot ledusskapī uz 12 stundām.
Labu apetīti!
FOTO: adme.ru