Izlasot šo rakstu tu NEKAVĒJOTIES gribēsi savu bērnu laist somu skolā!

Dažas skolas ir atcēlušas visus priekšmetus

Tika pieņemts šāds lēmums, lai bērni varētu ilgu laiku pētīt noteiktu tēmu no dažādām pusēm.
Sešu nodarbību vietā katru dienu – nedēļas sadaļas vienai tēmai. Piemēram, bērni izpēta emigrāciju, ņemot vērā vēsturi, ģeogrāfiju, kultūru. Bieži bērni paši nāk klajā ar jautājumiem un meklē atbildes.

Starpbrīdis 15 minūtes

Katru 45 minūšu laikā somu skolēniem ir iespēja atpūsties 15 minūtes. Diemžēl daudzās mūsu skolās bērni atpūšas ļoti maz – 5-10 minūtes.

Skolotāji

Somijā skolotāja profesija ir ne tikai godājama, bet arī ļoti prestiža. Skolotāja alga svārstās ap 3 500 eiro. Helsinku universitātē, iestājoties Izglītības fakultātē, vienmēr ir milzīga konkurence – 20 cilvēki uz vienu vietu.
Tieši tāpēc Somijas skolotāji ir vislabākie. Vienlaikus skolās nav smagas mācību programmas: katrs skolotājs izlemj, kā vadīt stundas.

Ēdināšana

Maltītes Somijas skolās ir daudzveidīgākas nekā mūsu skolās. Katras skolas interneta mājas lapā ik mēnesi tiek publicēta ēdienkarte, un katrs bērns var izvēlēties savu iecienīto ēdienu un produktus. Ēdienkartē ņem vērā dažādus uztura veidus, kā arī veģetāriešu vēlmes.

Brīvās izglītības tēma ilgstoši ir sēdējusi arī mūsu prātos. Ir manāmas jau dažas izmaiņas uz labo pusi, taču darba šajā jomā ir vēl ārkārtīgi daudz.

Un ko jūs domājat par šādām skolām?

©TOPRAKSTI.LV / AVOTS:  takprosto.cc

Pievienot komentāru