Izvērtējiet ķīmijas krājumus savā mājā: puisēns gūst apdegumus no dezinfekcijas līdzekļa!

Septiņgadīgais Stewart Avenue Public School skolnieks nevarēja vairāk nekā 11 dienas uzvilt bikses pēc tam, kad skolas tualetē ieguva ķīmiskus ādas apdegumus.

2

No pirmā acu uzmetiena, apsārtums uz abām kājām izskatījās kā parasts saules apdegums. Drīz āda pārklājas ar čūlām un zēns juta stipru dedzināšanas sajūtu.

3

Pēc kāda laika kļuva skaidrs, ka apdegumu iemesls bija ikdienas higiēnas dezinfekcijas līdzeklis. Saskaņā ar instrukciju, šis līdzeklis var izraisīt kairinājumu, nonākot saskarē ar ādu.

4

Pēc ilgstošas ārstēšanās un vizītēm pie ārstiem sieviete iesūdzēja skolu tiesā. Viņa pieprasīja 250.000 dolāru kompensāciju. Drīz kļuva skaidrs, ka zēns nebija vienīgais nolaidības upuris: arī citiem skolēniem bijušas līdzīgas problēmas ar ādu!

Pievērsiet uzmanību!

Jābūt ļoti uzmanīgiem, izmantojot sabiedriskās tualetes! Mēģiniet nepieskarties virsmām vai izmantot tualetes papīru kā aizsargbarjeru starp ādu un sēdekli. Māciet bērnam pamata higiēnas noteikumus, lai ķīmiski apdegumi nebūtu viņam drauds.

Jāatceras, ka nedrīkst ļauties panikai. Šis raksts ir tikai brīdinājums tam, ka jābūt uzmanīgam ievērojot personīgo higiēnu!

©TOPRAKSTI.LV/FOTO: takprosto.cc

Pievienot komentāru