Ja jūsu bērnam ir šāda rotaļlieta, viņš ir briesmās! Cietušās meitenes ģimene atklāj patiesību.

Spineris- viena no jaunākajām antistresa rotaļlietām, kas pārņem birojus, skolas, augstskolas un sabiedrisko transportu. Aizraušanās ar šo priekšmetu pielīdzināma ar kādreiz populārajiem Tamagoči, Tetri un jo-jo. Bērni un pusaudži lieto spineri ar tādu pašu entuziasmu, ar kādu pirms dažiem mēnešiem medīja Pokemonus.

Kā jebkurai jaunai, populārai lietai, arī šim gadžetam ir daudzi pretinieki, kuri apgalvo, ka tas ir ne tikai bezjēdzīgs, bet arī bīstams. Cenšamies noskaidrot, kāpēc spineris ir tik bīstams!

Spineris, jeb kā to sauc oriģinālvalodā Fidget Spinner- neliels, simetrisks objekts, kura centrā atrodas gultnis. Viens uzspiediens uz gultņa izraisa rotaļlietas kustību, un tas sāk rotēt ap savu asi.

Spineri ir dažādās krāsās un formās. Visbiežāk sastopami trīsstūra zvaigznes formā.

Pētījumi ir parādījuši, ka atkārtota darbība palīdz koncentrēties bērniem, kas cieš no uzmanības deficīta sindroma. Var klikšķināt pildspalvu, zīmēt uz ielas, un var ritināt spineri- efekts ir tāds pats.

Fakts ir tāds, ka šo spineru mērķis ir uzlabot taktīlo sistēmu, tāpēc tas palīdz atslēgties no traucējošiem un kairinošiem faktoriem un pievērš uzmanību uzdevumam.

Ja apskata pašu dizainu, tad tas ir plastmasas gabals ar metāla gultni centrā. Galvenā spinera priekšrocība – tas ir kompakts. Tāpēc to var lietot jebkur: skolā, pārbraucienos, birojā.

Bērni rīko veselas sacensības, izdomā trikus un izaicinājumus, pēc tam uzņem video un ievieto tos sociālajos tīklos.

Ej uz nākamo lapu, lai lasītu tālāk!

Pievienot komentāru