Ja pārgriežot arbūzu tas izskatās šādi, labāk to neēst!

 

Arbūzā ir daudz veselīgu vielu, turklāt tie ir tiešām ļoti garšīgi, bet pašreizējā konkurences vide piespiež zemniekus darīt visu iespējamo, lai palielinātu arbūzu ražu, un līdz ar to viņu ienākumus. Bet arbūzs, kas redzams attēlā- perfekts piemērs ražotāja vēlmei izaudzēt maksimālo ražu, nevis rūpēm par potenciālo klientu veselību.

Šis stāsts notika Ķīnā. Vietējais lauksaimnieks sastādīja arbūzus visā viņa laukā daudzu hektāru platībā, bet beigās zaudēja visu savu ražu. Gardās zaļās bumbas vienkārši sašķēlās un sapuva tieši uz lauka. Lauksaimnieks apgalvoja, ka viņš nav izmantojis nekādas speciālas ķīmiskas piedevas to audzēšanai. Pētnieki arī apgalvo pretējo. Sākotnēji daudzi lauksaimnieki Ķīnā izmantoja mēslojumu, lai paātrinātu arbūzu augšanu par vismaz divām nedēļām, un padarītu tos par aptuveni 20 procentiem lielākus. Tomēr dažviet pēkšņs lietus piespieda tos augt pārāk ātri un saplaisāt tieši uz lauka.

Galvenās iezīmes, ka arbūzs ir ķīmiski piebarots, var pamanīt, kad tas tiek pārgriezts. Ja redzat, ka mīkstums ir bālāks nekā parasti, un ir vairāk balto sēklu nekā melno, var droši teikt, ka augšana ir mākslīgi steidzināta. Paši augļi var izskatīties dīvaini vai tiem ir neparasta forma.

Daži zinātnieki apgalvo, ka mēslošanas līdzeklis, ko sauc par forhlorfenuronu ir nekaitīgs cilvēka veselībai. Citi uzskata, ka tas var izraisīt vairākas problēmas ar kuņģi, nierēm un elpceļiem. Tātad, ja jūs redzat augļus, kas līdzīgi šim, padomājiet vairākas reizes pirms to lietot uzturā.

©TOPRAKSTI.LV / FOTO: marketium.ru

Pievienot komentāru