Jaunais Filipīnu prezidents sola izskaust narkotiku tirdzniecību. Viņa metodes ir šokējošas! FOTO

Pēc prezidenta pilnvaru iegūšanas Duterte nekavējoties sāka īstenot savus solījumus praksē. Viņš aicināja policiju neielaisties ceremonijās ar noziedzniekiem un bez vilcināšanās izmantot ieročus, ja izjūt nepaklausību.

2

Turklāt jaunais prezidents pievērsās pie parastajiem pilsoņiem, lai tie atbalstītu karu pret narkotiku tirdzniecību!

3

Tikai mēneša Soģa, kā Duterti iesaukuši vietējie, valdīšanas laikā Filipīnās bez tiesas nogalināti gandrīz 300 narkotiku dīleri! Un policija, saskaņā ar oficiāliem datiem, nošāvuši tikai 110 likumpārkāpējus.

4

Lielākoties upuri bija vai nu mazie tirgotāji, vai cilvēki, kuru saistība ar narkotiku tirdzniecību kopumā ir ļoti apšaubāma.

5

Tomēr Duterte negatavojas mainīt kursu un mudina turpināt spēcināt cīņu pret narkotiku kontrabandistiem. Turklāt viņš solīja neuzsākt kriminālvajāšanu par vardarbību ne tikai pret darbiniekiem no varas struktūrām, bet arī pats pasludināt indulgenci. Soģis publiski paziņoja: “Rodrigo Duterte pasludina apžēlošanu vairākkārtējām slepkavībām Rodrigo Duterte vārdā.”

6

Cilvēktiesību grupas ceļ trauksmi, uzskatot, ka mafijas apkarošanas aizsegā valdība var vienkārši atbrīvoties no nelabvēļiem. Tikmēr tiesībsargājošas institūcijas brīdina par nebijušiem panākumiem.

7

Pēc viņu datiem, pēdējā mēneša laikā vairāk nekā 60000 narkomāni atzinušies narkotiku lietošanā un lūgušī palīdzību. Saskaņā ar ziņojumu, policija neitralizējusi 43,000 dīlerus un konfiscējusi 300 kilogramus narkotiku.

8

©TOPRAKSTI.LV / FOTO: ofigenno.cc

Pievienot komentāru